ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: «Πρόβα τζενεράλε» την Κυριακή υπό το φόβο νέου φιάσκου

Εκλογές ΝΔ: «Πρόβα τζενεράλε» την Κυριακή υπό το φόβο νέου φιάσκου

Με τις μνήμες του εκλογικού φιάσκου της 22ας Νοεμβρίου να παραμένουν νωπές, η ΝΔ πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή (13/12/2015) γενική δοκιμή στις τεχνικές λεπτομέρειες των εσωκομματικών εκλογών σε συνεργασία με την εταιρεία Vodafone, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα και δυσχέρειες.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΑΙΧΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΑΠΟ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σχετική απόφαση έλαβε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος (ΚΕΦΕ) ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε ενδεχόμενα λάθη που μπορεί να προκύψουν επί της διαδικασίας.

Ωστόσο, η σκιά της γαλάζιας εκλογικής τραγέλαφου έχει πέσει βαριά πάνω από τη Συγγρού, καθώς παραμένει στον «αέρα» η απόδοση των ευθυνών στην εταιρεία Infosolutions.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το φιάσκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δουλειά της ΚΕΦΕ να υπογράφει συμβάσεις και να κάνει διαγωνισμούς. Αποκλειστική ευθύνη έχει ο γενικός διευθυντής και ο πρόεδρος».

Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της Ν.Δ. για προσωρινή διαταγή κατά της εταιρείας Infosolutions που απέτυχε να διεξαγάγει τις εκλογές. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι αυτό ήταν αναμενόμενο.

«Καρφιά» Τζιτζικώστα εναντίον Μεϊμαράκη

Σαφείς αιχμές, όμως, εναντίον του πρώην υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ άφησε και ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος του καταλόγισε σοβαρές ευθύνες για τη μη διενέργεια εσωκομματικού διαλόγου.

«Η ΝΔ δεν συνομιλεί με την κοινωνία. Με το παράδοξο επιχείρημα ότι αν ανοίξει η βεντάλια των θέσεων θα ευτελιστεί η εσωκομματική διαδικασία. Μα αυτό είναι η εσωστρέφεια και ο κομματικός απομονωτισμός που πληρώσαμε. Από αυτή τη νοοτροπία ευνοήθηκε ο κ. Τσίπρας. Αυτές είναι οι μάχες που χάσαμε», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος προανήγγειλε, εξάλλου, ότι, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, θα εφαρμόσει το μοντέλο της σκιώδους κυβέρνησης. «Όλα αυτά θα γίνουν στα πρότυπα των αντιπολιτεύσεων του εξωτερικού, όπου θα υπάρχει ένας άνθρωπος απέναντι σε κάθε υπουργό και θα γίνεται αντιπολίτευση καθημερινή, επί όλων των θεμάτων», επισήμανε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Σχετικές ειδήσεις