ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Εάν ήμουν στη θέση των Ψυχάρη - Πρετεντέρη θα προτιμούσα να γίνει η δίκη

Νικολόπουλος: Εάν ήμουν στη θέση των Ψυχάρη - Πρετεντέρη θα προτιμούσα να γίνει η δίκη

Στο Β’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη (10/12/2015) ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ΕλλάδοςΝίκος Νικολόπουλος, προκειμένου να εκδικαστεί η μήνυση που είχε υποβάλει για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

«Σήμερα στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επρόκειτο να διεξαχθεί ποινική δίκη – κατόπιν μηνύσεώς μου – κατά των κ.κ. Σ. Ψυχάρη και Ι. Πρετεντέρη – για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως. Οι περί ων ο λόγος κατηγορούμενοι στο πλαίσιο των ευκολιών που τους δίδει η ποινική δικονομία κατέθεσαν προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος, ένεκα της οποίας η υπόθεση δεν έφτασε στο ακροατήριο. Το λόγο πλέον τον έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αποδοχή της προσφυγής ή την απόρριψή της», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Ν. Νικολόπουλος.

Και σημειώνει: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να κάνει χρήση εκείνων των ένδικων μέσων που του επιτρέπουν την αποφυγή της βασάνου του ακροατηρίου».

«Στο δικό μου όμως σύστημα αξιών η δικαστηριακή αίθουσα, ακόμα και στην περίπτωση που θα ήμουν κατηγορούμενος - αλλά γνώστης της αθωότητάς μου, ουσία και τύποις - θα αποτελούσε χώρο ζεστό και φιλόξενο, που μέσα εκεί θα είχα τη χαρά και την τιμή να ακούσω από τον/την Πρόεδρο του Δικαστηρίου την πιο εύοσμη λέξη: Αθώος», καταλήγει ο Ν. Νικολόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις