ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παπανδρέου για τους προπηλακισμούς

Παρέμβαση Παπανδρέου για τους προπηλακισμούς
Συνεδριάζει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι το υπουργικό...

Συνεδριάζει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι το υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το θέμα των επιθέσεων εναντίον βουλευτών που πλέον έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ θα απευθύνει έκκληση και προς τους υπουργούς του για να σταματήσουν οι διαμάχες, με αφορμή την κόντρα του Γ. Ραγκούση με τον Δ. Ρέππα για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Εν τω μεταξύ οι τόνοι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών αντί να πέφτουν, οξύνονται συνεχώς.
«Η ρητορική που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν τις αντιδράσεις και τις επιθέσεις εναντίον των πολιτικών» τονίζουν σε συνεντεύξεις τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τις επιθέσεις για να υποβαθμίσει την αστυνομική βία στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας της περασμένης εβδομάδας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν για ακόμα μία φορά και οι οικονομικές εξελίξεις, με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες να τονίζει τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ήταν μονόδρομος για την σωτηρία της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων στο υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθούν το σχέδιο νόμου για την έρευνα, την παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων, το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών.
Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.