ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Συμφωνούμε αλλά υπό προϋποθέσεις σε κυβέρνηση συνεργασίας

Θεοδωράκης: Συμφωνούμε αλλά υπό προϋποθέσεις σε κυβέρνηση συνεργασίας

«Ναι» στη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή, υπό υπό προϋποθέσεις και με κανόνες, είπε σήμερα, Δευτέρα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κάλεσε «να ανοίξει τα αυτιά της».

«Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση και το έχουμε πει χωρίς κανένα κόμπλεξ, ότι το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει, κάνει κυβερνητικές προτάσεις, καθώς είναι προς το συμφέρον της χώρας», απάντησε σε ερώτηση, αν το Ποτάμι είναι διατεθειμένο να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Και πρόσθεσε: «Δεν πάμε για να συνεργαστούμε απλώς και μόνο για να μπούμε σε κάποιο υπουργείο. Θα πάμε, όταν πρέπει να πάμε, εάν έχουμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε τη χώρα, να μην υπάρχουν αυτά τα επαναλαμβανόμενα μικρά λάθη, τα οποία κρατούν τη χώρα δέσμια. Πρέπει να γίνει με κανόνες, αλλιώς θα το είχαμε κάνει από τον Φλεβάρη, όταν είχαμε αναδειχθεί τρίτη πολιτικά δημοκρατική δύναμη και είχαμε προσκληθεί να μετέχουμε σε ένα πείραμα και τους είχαμε πει τότε ότι το πείραμά σας δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, είναι ατελέσφορο και δεν συνεργαστήκαμε».

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στο 2016 θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και σημείωσε: «Η κυβέρνηση χρειάζεται μια καινούρια νομιμοποίηση. Όχι νομιμοποίηση από τις εκλογές. Μία μεγαλύτερη κοινοβουλευτική βάση, που πιθανόν θα δώσει και μεγαλύτερη κοινωνική βάση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι η μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι δεν έχει τη δυναμική, τους ανθρώπους τις λογικές πειστικές λύσεις απέναντι στην πλειοψηφία του πληθυσμού».

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι ότι τη στηρίζουν, ενώ χαρακτήρισε «αστεία» την άποψη να πάει η χώρα σε νέες εκλογές. «Δεν είναι το πρόβλημα οι 153, υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν κυβερνήσει για πολύ περισσότερο διάστημα με 151 βουλευτές. Είναι αστείο να λέμε ότι θα κάνουμε εκλογές, άρα η λύση την οποία προσδοκάμε αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση να ξεβουλώσει λίγο τα αυτιά της και να ακούσει λίγο αυτά που της λένε οι άνθρωποι, που έχουν μελετήσει τα προβλήματα της χώρας σε πολλούς τομείς και δίνουν απαντήσεις συγκεκριμένες, τις οποίες θα πρέπει να τις ακούσουν και να μη συμπεριφέρονται σαν ξερόλες», ανέφερε.

Για το Ποτάμι επισήμανε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προσπαθήσει να πει στην κοινωνία τις λύσεις τις οποίες προτείνει και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη εποχή του προσπαθεί να αντιγράψει ολόκληρα κομμάτια της πολιτικής του Ποταμιού. Θυμάστε τι λέγαμε εμείς για τους μετανάστες και τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες, την Άνοιξη; Όμως, ο χρόνος στην πολιτική είναι χρήμα. Τον Απρίλη αυτά που έλεγε το Ποτάμι για τους μετανάστες αρκούσαν. Σήμερα μετά από επτά μήνες καθυστέρηση το ότι τα επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρκούν».

Σχετικές ειδήσεις