ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: «Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία»

Γ. Παπανδρέου: «Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία»
Προσκλητήριο διαλόγου προς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους πολίτες...

Προσκλητήριο διαλόγου προς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους πολίτες, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας στο υπουργικό Συμβούλιο τη σύσταση διακομματικής Επιτροπή για τη λειτουργία των θεσμών και την αποτροπή της βίας.

«Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία», τόνισε ο πρωθυπουργός στηλιτεύοντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τις επιθέσεις κατά βουλευτών, που υποκινούνται, όπως είπε από «ακραίες πολιτικές δυνάμεις».

«Δεν είναι δημοκρατία η ελευθερία φανατικών να αυθαιρετούν, να κάνουν ότι θέλουν», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και κάλεσε τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους .

«Βιώνουμε φαινόμενα βίας στη χώρα μας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων. Αρκετές φορές στρέφονται κατά απλών πολιτών. Το εκκολαπτήριο της βίας δεν είναι απλά η κρίση. Οι βιαιοπραγίες κατά βουλευτών παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από ΜΜΕ. Όλοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους».

«Αυτή είναι βαρβαρότητα, δεν είναι Δημοκρατία».

Οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στη συναίνεση . «Παρά την αμηχανία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ξεφύγουν από κλασικές αντιδράσεις, να ξεφύγουν από το εγώ και να πάνε στο εμείς, οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δήλωσε πως η κοινωνία ζητά αλλαγές. «Κάποιοι προσπαθούν να μας κρατήσουν πίσω γιατί βλέπουν να χάνονται με γοργούς ρυθμούς τα προνόμια τους. Πέρσι ανοίγαμε το επάγγελμα των φορτηγών. Προχωρήσαμε και το επάγγελμα άνοιξε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να φέρουμε σε πέρας τις αλλαγές όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης τις αλλαγές στην Παιδεία «ιστορικές τομές».