ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Καραμανλή: Τον σέβομαι, αλλά όλα θα πρέπει να λέγονται δημόσια

Μητσοτάκης για Καραμανλή: Τον σέβομαι, αλλά όλα θα πρέπει να λέγονται δημόσια

Ενοχλημένος από τα σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να έχει εκφράσει τη στήριξή του προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εμφανίστηκε, μέσω δηλώσεών του, σήμερα, Πέμπτη (17/12/2015) ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σέβομαι απόλυτα τον κ. Καραμανλή. Το μόνο που λέω είναι πως ότι λέγεται πρέπει να λέγεται δημόσια. Γίνεται πολλή φασαρία, πράγμα που από μόνο του δείχνει την ίδια την παθογένεια του κόμματος», επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προς τον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος απεύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους και φίλους της ΝΔ να προσέλθουν την προσεχή Κυριακή (20/12/2015) στις κάλπες και να τον ψηφίσουν. «Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται reboot. Δεν θέλω ένα κόμμα που ο καθένας να μετριέται με το πόσο κοντά είναι σε κάποιον από τους επιφανείς πολιτικούς της παράταξης», πρόσθεσε.

«Ζητώ από τους πολίτες να σκεφτούν ποια είναι τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο επόμενος Πρωθυπουργός. Πρέπει να τον σκεφτούν να κάθεται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής και με την ελληνική σημαία μπροστά να αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέροντα», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο Κ. Μητσοτάκης.

Άσκησε, τέλος, κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συναινεί εν λευκώ στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή. «Δεν θα γίνει η Νέα Δημοκρατία αξεσουάρ του κ. Τσίπρα να υπερψηφίζει όταν κινδυνεύει να χάσει η Κυβέρνηση την πλειοψηφία. Δυο μήνες μετά τις εκλογές όλοι έχουν την αντίληψη ότι η χώρα πάει στην λάθος κατεύθυνση», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις