ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι «πονοκέφαλοι» για το ΠΑΣΟΚ

Νέοι «πονοκέφαλοι» για το ΠΑΣΟΚ
Προβληματισμό και «αναταράξεις» προκαλούν στην κυβέρνηση οι επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα...

Προβληματισμό και «αναταράξεις» προκαλούν στην κυβέρνηση οι επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα, που λαμβάνονται και επιτείνουν τη λαϊκή δυσφορία.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναγκάστηκε να παράσχει πολιτική στήριξη στους βουλευτές του, φοβούμενος νέο κύμα εσωστρέφειας στο κόμμα και εκτροχιασμού των ήδη μεγάλων αντιδράσεων.

Την κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα επιβάρυναν τα λόγια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την ώρα που η πραγματική ανεργία φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το 20% του πληθυσμού.

Από την άλλη οι χειρισμοί του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση στην υπόθεση των ταξί προκάλεσε ξαφνικά νέες αντιδράσεις στην πρωτεύουσα, όπου σήμερα εκατοντάδες οχήματα ήταν παρατεταγμένα στη Μεσογείων.

Έτσι λοιπόν για ακόμη μια εβδομάδα η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε «εκθρέψει» τις τελευταίες δεκαετίες και γι’ αυτό ήδη φωνές περί προσφυγής στις κάλπες έχουν αρχίσει να ακούγονται και στην Ιπποκράτους με το επιχείρημα ότι, «δεν μπορούμε να αφήνουμε το κόμμα να απαξιώνεται κι άλλο στα μάτια της κοινωνίας