ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Ο ελληνικός λαός παραδίδει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς!

Μουζάλας: Ο ελληνικός λαός παραδίδει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς!

Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

Το μήνυμα του Γιάννη Μουζάλα είναι το παρακάτω:


«Η Παγκόσμια Ημέρα για τους μετανάστες έρχεται να μας υπενθυμίσει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μη έχοντας μια άλλη επιλογή εγκαταλείπουν τον τόπο τους σε αναζήτηση ένα καλύτερου και ασφαλέστερου αύριο. Το διαχρονικό και οικουμενικό αυτό ζήτημα τον τελευταίο καιρό γνωρίζει μια πρωτόγνωρη δυναμική λόγω της πρωτοφανούς φτώχειας, των μακροχρόνιων συρράξεων χωρίς προοπτική επίλυσης και της κατάλυσης του κράτους δικαίου σε πολλές γωνιές του κόσμου. Ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες αποτελεί πρώτιστο μέλημα της ελληνικής Πολιτείας. Όπως μέλημά της αποτελεί η απομόνωση και καταδίκη κάθε προσπάθειας περιθωριοποίησης, διακρίσεων και επιθέσεων εις βάρος όσων συνανθρώπων μας εμπιστεύτηκαν την προοπτική τους στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες, μέσα από τη σταθερή πολιτική της στα ευρωπαϊκά φόρα, καταστήσαμε το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα ως ένα μείζον θέμα το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και επιμερίζοντας το βάρος, υπό όρους αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ασφάλειας για τους λαούς της Ευρώπης και έμπρακτης αλληλεγγύης για τη χώρα μας.

Στην προσπάθεια συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς ο ελληνικός λαός, οι εθελοντικοί φορείς και οργανώσεις παρέδωσαν και συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς και να δίνουν το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο και στις μελλοντικές γενιές. Χωρίς την ενεργό συμμετοχή και συμπαράστασή τους οποιαδήποτε προσπάθεια θα ήταν ατελέσφορη».

Σχετικές ειδήσεις