ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται στην Αθήνα η Χίλαρι

Έρχεται στην Αθήνα η Χίλαρι
Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει η Χίλαρι Κλίντον...

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από τις 17 Ιουλίου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον.

Όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η επίσκεψη γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη.

Η κ. Κλίντον θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Έλληνα ομόλογό της κ. Σταύρο Λαμπρινίδη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει στην Αθήνα, θα βρεθούν η κρίση χρέους, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και οι σχέσεις των δυο χωρών.

Πριν έλθει στη χώρα μας, η επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί την Τουρκία 15 και 16 Ιουλίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις συζητήσεις της ομάδας επαφής για τη Λιβύη.

Οι διαπραγματεύσεις θα εστιαστούν στην επόμενη μέρα για τη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής, με σεβασμό στην προστασία των αμάχων, όπως αναφέρει το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και με το βλέμμα στην ανοικοδόμησή της.

Στο περιθώριο της συνόδου η κ. Κλίντον θα έχει επαφές με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ.κ Γκιούλ και Ερντογάν αντίστοιχα αλλά και με τον ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου.