ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Ασφαλιστικό - Γεροβασίλη: Ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης

Νέο Ασφαλιστικό - Γεροβασίλη: Ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης

Την τακτική της πρόκλησης επιλέγει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναζητώντας «δεκανίκια» για το νομοσχέδιο του νέου Ασφαλιστικού και στο πλαίσιο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη καλεί για ακόμη μία φορά τα υπόλοιπα κόμματα, ιδίως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να συμμετάσχουν στον διάλογο.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους ακούσει. Ας αρθρώσουν επιτέλους πολιτικό λόγο. Ας διατυπώσουν τις προτάσεις τους», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, σε δήλωσή της προς το real.gr.

«Αλλά ακόμη κι αν την απορρίπτει εντελώς, ας μας πει ποια εναλλακτική λύση προτείνει για τη βιωσιμότητα του συστήματος και την άρση των διογκωμένων αδικιών, από τα πρόσφατα μνημονιακά χρόνια. Αν πάλι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προτιμούν έναν αέναο κύκλο οριζόντιων μειώσεων, ας μας το πουν. Οι οργισμένες κορώνες των υπευθύνων γι’ αυτήν την κατάσταση και δεν προσφέρουν τίποτε και προκλητικές είναι», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Παρατηρώ την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματικότητα ενός διαλυμένου, από την πενταετή διακυβέρνησή τους, ασφαλιστικού συστήματος. Έχοντας εφαρμόσει έντεκα περικοπές μεταξύ 2010 και 2015, και ταυτόχρονα στραγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, με καταστροφικές πολιτικές όπως εκείνη του PSI, είναι απολύτως λογική η αμηχανία τους», συνέχισε η ίδια.

«Αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους. Χωρίς αυτήν θα βρισκόμασταν μπροστά στην προοπτική μίας ακόμη οριζόντιας μείωσης, δίχως να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα στο σύστημα. Μία επιλογή την οποία προφανώς αδυνατούν να υποστηρίξουν ανοικτά. Έτσι λοιπόν, προτιμούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα επικαλούμενοι άσχετα με το ασφαλιστικό -συχνά και ψευδή- πολιτικά επιχειρήματα, αντί να μιλήσουν στην ουσία και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους», τόνισε – μεταξύ άλλων – η Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις