ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος - Μεϊμαράκης: Εγώ έχω αφετηρία το 28% στις εκλογές, για τον Κυριάκο δεν ξέρουμε

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος - Μεϊμαράκης: Εγώ έχω αφετηρία το 28% στις εκλογές, για τον Κυριάκο δεν ξέρουμε

Τη δέσμευσή του ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα θα είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις από τον Φεβρουάριο του 2016 δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (08/01/2016) ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της Λ. Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «εγώ έχω αφετηρία το 28% στις εκλογές, δεν είναι το ταβάνι» και συμπλήρωσε «του Κυριάκου την αφετηρία δεν την ξέρουμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι χαμηλότερη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι «είναι σε μία ευγενή άμιλλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνοντας ότι «όποιος κι αν κερδίσει, η Νέα Δημοκρατία θα τραβήξει το δρόμο της».

«Εγώ δεν έφυγα ποτέ, ακόμη και στις λύπες αλλά και τις στενοχώριες, υπηρέτησα την παράταξη», είπε.
Ερωτηθείς για την ανανέωση του κόμματος, ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η ανανέωση δεν είναι μόνο ηλικιακή. Πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία και διαδικασίες. Οραματίζομαι ένα κόμμα που θα έχει τέτοιες διαδικασίες, ώστε να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς».

Εξάλλου, παραδέχθηκε ότι η ΝΔ έχει χάσει ψηφοφόρους στις ηλικίες 50-65 ετών, που εξαιτίας της κρίσης έμειναν άνεργοι.

Προέβλεψε, παράλληλα, πως είναι πιθανόν να υπάρξει μία εσωτερική ένταση στη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από την εκλογή νέου προέδρου.

Σχετικές ειδήσεις