ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FOCUS: Τσίπρας και Καμμένος βολεύουν τα …δικά τους παιδιά

FOCUS: Τσίπρας και Καμμένος βολεύουν τα …δικά τους παιδιά

Ο νεποτισμός καλά κρατά ακόμα και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο στην αρχή της διακυβέρνησης για «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης της αριστεράς.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, πρώην εργαζόμενοι σε καφέ είναι τώρα σύμβουλοι του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ όλες οι θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκαν φίλοι και συγγενείς μελών της κυβέρνησης είναι …επίζηλες.

Όπως αναφέρει το περιοδικό: «η νέα κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για το τέλος της οικογενειοκρατίας. Ωστόσο, το φαινόμενο είναι πάντα εδώ».

Μάλιστα, καταγράφει και ονόματα: Ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας που τοποθετήθηκε ΓΓ στο υπουργείο Εξωτερικών, ο σύντροφος της Ρένας Δούρου, Γιάννης Μπενίσης που βρέθηκε στο «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ, στο συγγενή της Παναγιώτη Δούρο αλλά και στα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, της Ελισάβετ Σίσκου που δούλευε σε καφέ και τώρα είναι σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και στον αδελφό της κυρίας Σίσκου Στέφανο, ο οποίος εργάζεται τώρα ως διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας.

Το περιοδικό κάνει λόγο και για προνομιακή μεταχείριση στελεχών για το πόθεν έσχες τους, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Σταθάκης.

Σχετικές ειδήσεις