ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έλεγχο τα μεγάλα έργα!

Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έλεγχο τα μεγάλα έργα!

Πλέον, οι διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα του υπουργείου Υποδομών θα διενεργούνται –τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2017 - εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, την εξαίρεση των αναθέσεων από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς –ένα σύστημα που διασφαλίζει μεγαλύτερη διαφάνεια – ζήτησε το ίδιο το υπουργείο Υποδομών με το επιχείρημα ότι το προσωπικό του υπουργείου δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένο, ενώ και το ηλεκτρονικό σύστημα χρειάζεται να περιβάλει και άλλες παραμέτρους για την διενέργεια των διαγωνισμών.

Να επισημάνουμε πως οι συμβάσεις του υπουργείου Υποδομών είναι προϋπολογισμού πάνω από 60.000 ευρώ! Και να θυμίσουμε πως στη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος έχουν εκπαιδευθεί υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα 4.900 υπάλληλοι!

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι παραμονές Χριστουγέννων, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις έργων, υπηρεσιών συμβούλων κτλ.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια».... κατά πως είπε και ο Ιούλιος Καίσαρας.

Σχετικές ειδήσεις