ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου – Θεοδωράκη

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου – Θεοδωράκη

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει στις 12:00 σήμερα, Παρασκευή (29/01/2016) ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει στον Προκόπη Παυλόπουλο μια «πρόταση εθνικής συνεννόησης» αναφορικά με το μεταναστευτικό και την προσφυγική κρίση.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του κ. Θεοδωράκη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μια έκτακτη συνάντηση, με κορυφαίο θέμα το προσφυγικό.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο του τελεσιγράφου που απέστειλε η Κομισιόν στην Ελλάδα, ότι εάν μέσα σε τρεις μήνες δεν λύσει το ζήτημα των συνοριακών ελέγχων, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η χώρα να βρεθεί προσωρινά εκτός χώρου Σένγκεν για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

«Το προσχέδιο της έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμέλησε σημαντικά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές. Εάν δεν ληφθεί η απαραίτητη δράση και οι ελλείψεις παραμείνουν, υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί στα κράτη-μέλη να κλείσουν προσωρινά τα σύνορά τους», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν λάβει κάποια μέτρα από το Νοέμβριο και μετά, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις