ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: «Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αποτυχία της»

ΣΥΝ: «Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αποτυχία της»
«Η κυβέρνηση και με τα δικά της στοιχεία επιβεβαιώνει την αποτυχία της, όπως και σε όλα γενικά τα επίπεδα, έτσι και στο θέμα των ΔΕΚΟ...

«Η κυβέρνηση και με τα δικά της στοιχεία επιβεβαιώνει την αποτυχία της, όπως και σε όλα γενικά τα επίπεδα, έτσι και στο θέμα των ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση μιλά για επιτυχία, γιατί έχει διαστρεβλώσει πλήρως την έννοια των μεταρρυθμίσεων, εντάσσοντας σε αυτές, τις απολύσεις, τη δραστική μείωση των μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις κάθε έκφραση ακραίας νεοφιλελεύθερης και εγκληματικής πολιτικής», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφορικά με τα στοιχεία για τις ΔΕΚΟ.

Ο ΣΥΝ διαχωρίζει τη λογιστική αποτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για 17 ΔΕΚΟ που για την κυβέρνηση είναι ικανοποιητική, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται κυρίως με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 12,3% και τη μείωση των δαπανών μισθοδοσίας, λόγω και των περικοπών στους μισθούς.

«Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή να εγκαταλείπονται σημαντικοί δημόσιοι φορείς με δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία και η κυβέρνηση να μιλά για επιτυχίες», καταλήγει η ανακοίνωση.