ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο ΣτΕ μπροστά στην προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο ΣτΕ μπροστά στην προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι δύο άνδρες διήλθαν μπροστά από την προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο ισόγειο χώρο του δικαστικού μεγάρου, οπότε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρθηκε στο έργο του και την κοινή καταγωγή του Κρητικού πολιτικού με τον πρόεδρο της ΝΔ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το Βενιζέλο «μεταρρυθμιστή και οραματιστή των δημοκρατικών θεσμών της χώρας».

Με την είσοδο του κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του προέδρου του ΣτΕ, ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε ότι «ο καιρός είναι βροχερός, αλλά θα ανοίξει» ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εύχομαι αυτό που λέτε να είναι συμβολικό για τη χώρα».

Οι δύο άντρες παρέμειναν στο γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε 15λέπτη ενημερωτική συνάντηση με τους 10 αντιπροέδρους του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αποχωρώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε στον πρόεδρο του ΣτΕ ότι «ελπίζει σε μια τακτική και ειλικρινή συνεργασία».

pavlopoulos mitsotakis



Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος του εξέφρασε τις πολύ έντονες ανησυχίες του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε «ευχαριστώ πολύ και για το γεγονός ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες, έχουμε την δυνατότητα να ανταλλάσσουμε αυτές τις απόψεις. Είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για την άσκηση των δικών μου καθηκόντων».

Σχετικές ειδήσεις