ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Οι αντιδράσεις απέτρεψαν την κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή

Κουτσούμπας: Οι αντιδράσεις απέτρεψαν την κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή

Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης ή και εκλογών, ως επιλογές του αστικού πολιτικού συστήματος, θεωρώντας ως το πλέον σημαντικό «ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες, να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το αδηφάγο κεφάλαιο και την εξουσία του».

Θεωρεί πως όλο και περισσότερος κόσμος από το σημερινό εκλογικό ποσοστό του Κόμματος, αντιλαμβάνεται πως η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Ξεκαθάρισε δε πως: «Η λαϊκή δυσαρέσκεια από μόνη της δεν οδηγεί αυτόματα σε εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται τον συλλογικό δίκαιο αγώνα να εκφράζεται με φαινόμενα προπηλακισμού βουλευτών, επισημαίνοντας ότι «άλλοι ήταν αυτοί που στο παρελθόν πρωτοστατούσαν σε τέτοιες ενέργειες και σήμερα όλα αυτά τους γυρνάνε μπούμερανγκ».

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εκτιμά πως το ενδεχόμενο Grexit, βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι, ανεξάρτητα από την αξιολόγηση και τα μέτρα.

Σε ότι δε αφορά στο θέμα της «εθνικής συνεννόησης» για την προσφυγική κρίση, τόνισε πως: «Το ΚΚΕ έχει διατυπώσει εξαρχής συγκεκριμένες προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές και όσες έγιναν δεν υλοποιήθηκαν». Για τον Δημήτρη Κουτσούμπα, πάντως, δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Σχετικές ειδήσεις