ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν!

Μητσοτάκης: Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν!

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε οπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «μοιραίο και άβουλο» και υποστήριξε πως «η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν».

«Η πραγματική οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές. Η κοινωνία με τα ασταμάτητα ψέματα βράζει. Η εικόνα της χώρας προσομοιάζει όλο και περισσότερο σε ένα αποτυχημένο κράτος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε πως: «Η αίσθηση που έχουνε όλοι οι έλληνες πολίτες είναι ότι η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν».

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «το προσφυγικό μεταναστευτικό αγγίζει το σημείο συναγερμού»…

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως τον «πρωθυπουργό των κλειστών τραπεζών, των κλειστών συνόρων» κτλ. Τον χαρακτήρισε «μοιραίο και άβουλο»!

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας (29/02/2016) στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, υποστήριξε ότι: «Έχει χάσει τον έλεγχο ακριβώς τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ αξιόπιστη ηγεσία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματός του, λέγοντας ότι: «Κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να μειώσουμε τη ζημιά, γι’ αυτό έχουμε αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες. Δίνουμε τη δική μας μάχη στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική των κλειστών συνόρων». Πρόσθεσε πως: «Εμείς συγκροτήσαμε στη ΝΔ μία ομάδα διαχείρισης κρίσης η οποία καταθέτει συστηματικά προτάσεις». Αναφέρθηκε δε σε ένα «κατεπείγον σχέδιο» για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης.

«Αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας μας που έχει υποστεί μεγάλη βλάβη από τους χειρισμούς - εντός κι εκτός Ελλάδος -μιας ανερμάτιστης κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό, επέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: «Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσει της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό».

«Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικακότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Πρότεινε, να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι κράτησης των προσφύγων, για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής και τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού.

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και την Παρασκευή να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις