ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Θεοδωράκης: Το πρόβλημα διογκώθηκε με Τσίπρα – Μίνιμουμ εθνική γραμμή

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Θεοδωράκης: Το πρόβλημα διογκώθηκε με Τσίπρα – Μίνιμουμ εθνική γραμμή

Σε τρεις άξονες θα εκδηλωθεί η μίνιμουμ κοινή εθνική γραμμή που χάραξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη στο σημερινό μαραθώνιο Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διόγκωση του προσφυγικού προβλήματος το 2015 με την πολιτική των ανοικτών συνόρων, αποκαλύπτοντας πως δεν υπάρχει η πρόθεση, στην παρούσα φάση, να χρησιμοποιηθεί η επιλογή του βέτο αν και τέθηκε απί τάπητος.

«Μετά βασάνων και κόπων διαμορφώθηκε μία μίνιμουμ εθνική γραμμή σε τρεις άξονες. Αλληλεγγύη και φροντίδα, επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στις πατρίδες τους και ασφάλεια για τους κατοίκους των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, συμπληρώνοντας:

«Ο Τσίπρας διόγκωσε το πρόβλημα το 2015, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Υπήρξε μετατόπιση της κυβέρνησης σε ρεαλιστικότερες θέσεις. Εμείς επιμείναμε σε έναν υπερ-υπουργό κοινής αποδοχής και χαράχθηκε ένα σύστημα μίνιμουμ εθνικής γραμμής. Η χώρα αναλαμβάνει να απλώσει το χέρι στους πρόσφυγες και από την άλλη δίνει ένα σήμα ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες».

Ακολούθως, ο κ. Θεοδωράκης αφού τόνισε πως νοιώθει νικητής για την ουσία του ανακοινωθέντος, αλλά και πως «ο Τσίπρας δεν είχε διάθεση να συζητήσει για έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής, που θα χειριζόταν αυτήν την κρίση. Ο όρος που χρησιμοποιούμε δεν είναι κυρώσεις και αντίποινα, είναι οι χώρες που δεν ακολουθούν, να έχουν συνέπειες. Η ΕΕ καλείται να ορίσει τις συνέπειες αυτές», συνέχισε «ο Τσίπρας είπε ότι το βέτο υπάρχει πάντα στο τραπέζι. Δεν είναι η επιλογή όμως τώρα να απομονωθεί η χώρα. Ότι υπάρχει η επιλογή, υπάρχει. Θα ήταν προκλητικό για τους Έλληνες να συνδέσουμε το προσφυγικό με την ελάφρυνση του χρέους».

Σχετικές ειδήσεις