ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Οι δανειστές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Οι δανειστές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Το δικό του μήνυμα, με αφορμή τη νέα έλευση του Κουαρτέτου στην Αθήνα, έστειλε σήμερα, Τετάρτη (09/03/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «οι Θεσμοί πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα και κυρίως να διορθώσουν τα λάθη του προγράμματος».

«Προκειμένου να επιστρέψει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και να αποκτήσει σταθερότητα θα πρέπει αφενός η Ελλάδα να τηρεί τις υποχρεώσεις της αφετέρου οι θεσμοί να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις και να διορθώσουν τα λάθη τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πορεύεται εντός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης», ενώ επισήμανε πως το κόστος της πορείας αυτής είναι μεγάλο και έχει θίξει καίρια την επιχειρηματική κοινότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, «παρότι έχουμε διατηρήσει την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα».

«Ο ιδιωτικός τομέας που αποτελεί και τον μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης είναι αυτός, ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία 6 χρόνια. Και η όποια φοροδοτική ή εισφοροδοτική δυνατότητα προ πολλού έχει εξαντληθεί. Άρα, θα πρέπει να υπάρχει μία αλλαγή μείγματος της οικονομικής πολιτικής που ασκείται. Και, θέλω να πιστεύω, ότι θα το ενστερνισθούν και οι θεσμοί, έτσι ώστε να επιστρέψουμε, το ταχύτερο δυνατόν, στο μονοπάτι της ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», υπογράμμισε ο Κ. Μίχαλος.

Σχετικές ειδήσεις