ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκουρία σε Τσίπρα: Χρειάζεται πολύ δουλειά για να κλείσει το ελληνικό πρόγραμμα (video)

Γκουρία σε Τσίπρα: Χρειάζεται πολύ δουλειά για να κλείσει το ελληνικό πρόγραμμα (video)

Υποδεχόμενος τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ανάπτυξη και ανάπτυξη και ο Άνχελ Γκουρία για τις κοινωνικές διαστάσεις των μεταρρυθμίσεων.

Το τετ α τετ Γκουρία με Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, διέπονταν από ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ χαρακτήρισε κρίσιμη την στιγμή της επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τόνισε πως ακόμη χρειάζεται επιπλέον δουλειά καθώς υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες για την υλοποίηση του προγράμματος. Δήλωσε, βέβαια, πως η κυβέρνηση χειρίζεται αυτές τις εκκρεμότητες «αποτελεσματικά».

Ωστόσο, ο Γκουρία δεν παρέλειψε να αναφέρει πως από τη μία πλευρά βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα, όμως στο κέντρο θα πρέπει να μπουν και οι κοινωνικές διαστάσεις.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλον αυτόν τον χρόνο είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία». Επιπλέον ανέφερε ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια ύφεσης, είναι σημαντικό να υπάρξει ανάκαμψη και να βρεθεί ο τρόπος ώστε να περιλαμβάνονται όλες οι πτυχές και οι διαστάσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ώστε να μπορέσουμε πρώτα από όλα να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και δεύτερον να επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της νέας κατάστασης, της ανόδου της οικονομίας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε την οικονομική κρίση που τείνει να τελειώσει και έχουμε και την προσφυγική κρίση» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, με την ελπίδα οι κρίσεις αυτές να λυθούν με τον «καλύτερο τρόπο».

Δείτε το βίντεο από τη συνάντηση Γκουρία - Τσίπρα:

Σχετικές ειδήσεις