ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό - Τόσκας: Μέσα σε 1-2 εβδομάδες θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ειδομένη

Προσφυγικό - Τόσκας: Μέσα σε 1-2 εβδομάδες θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ειδομένη

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστούν οι πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταβούν σε καταυλισμούς», δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (11/03/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

«Πιστεύω πως η ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη θα έρθει σε 1-2 εβδομάδες», είπε ο Ν. Τόσκας, μιλώντας στο Mega, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης. «Με βίαιο τρόπο δεν γίνεται και δεν θέλουμε και θα είναι απάνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση εκεί. Υπάρχει πολύς κόσμος. Εμείς έχουμε υποδομές σε ένα κορδόνι καταυλισμών γύρω στα 15-20 χιλιόμετρα παραπίσω. Μιλάω για Χέρσο, για Πολύκαστρο, για Διαβατά και φτιάχνουμε συνεχώς νοτίως της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να τους πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά το να τους πείσουμε δεν γίνεται με δακρυγόνα. Το 50% είναι γυναίκες και παιδιά», επισήμανε ο Ν. Τόσκας.

«Στο λιμάνι του Πειραιά προσπαθούσαμε χθες επί 5 ώρες να επιβιβάσουμε κόσμο για να τους πάμε σε καταυλισμό στον Άγιο Ανδρέα. Δεν ήθελαν να μπουν στα λεωφορεία γιατί ήθελαν να πάνε στην Ειδομένη. Δεν είναι ενημερωμένοι, υπάρχουν και τα διάφορα κυκλώματα», πρόσθεσε – μεταξύ άλλων – ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικές ειδήσεις