ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος : Μηνυτήριες αναφορές για Χριστοφοράκο και δάνεια κομμάτων

Νικολόπουλος : Μηνυτήριες αναφορές για Χριστοφοράκο και δάνεια κομμάτων

Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές (Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και Οικονομικό Εισαγγελέα) κατάθεσε σήμερα δύο μηνυτήριες αναφορές ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, οι οποίες αφορούν την υπόθεση Χριστοφοράκου, αλλά και τα δάνεια των κομμάτων.

Στην αναφορά του για την υπόθεση Χριστοφοράκου, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρεται στα δημοσιεύματα που θέλουν την απαλλαγή του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens από δύο κακουργήματα, κατόπιν σχετικής πρότασης του εισαγγελέα κου Στέλιου Κωσταρέλλου προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

«Πιθανολογώ ότι η εισαγγελική πρόταση, έλαβε υπ’ όψιν της μια ενδεχομένως εσφαλμένη μετάφραση στη λεκτική διατύπωση των Γερμανικών Δικαστικών Αρχών, η οποία στη λανθασμένη και συγκεχυμένη μεταφραστική απόδοσή της, κάνει λόγο ως δήθεν «δωρεά χρημάτων» σε πολιτικά κόμματα, γεγονός που φυσικά δεν θα μπορούσε να στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως δικαστήριο του Μονάχου έχει επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους στον κ. Χριστοφοράκο για δωροδοκία, και εκφράζοντας τον φόβο μήπως η συγκεκριμένη υπόθεση «χαθεί στη μετάφραση».

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Νικολόπουλος, ουσιαστικά θέτει το ζήτημα του «ακαταδίωκτου» που έχει θεσπιστεί με νόμο για τα μέλη των Δ.Σ. και τα στελέχη των τραπεζών που έχουν χορηγήσει δάνεια σε κόμματα, σημειώνοντας ότι οι περιπτώσεις των τραπεζικών χορηγήσεων στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν εμπίπτουν στην ασυλία του συγκεκριμένου νόμου, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο ίδιος νόμος.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ζητάει την ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης και την άσκηση διώξεων σε όσους αποδειχθεί πως έχουν εμπλακεί σε παράνομες και παράτυπες δανειοδοτήσεις κομμάτων.

«Η Δικαιοσύνη, ένας από τους λίγους θεσμούς που στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης, στέκει όρθιος, νομίζω πως θα δει και θα αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα τις συγκεκριμένες υποθέσεις, για τις οποίες υπάρχει μείζον κοινωνικό ενδιαφέρον» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη για πρωτοβουλίες που θα ρίξουν άπλετο φως σε όλο το φάσμα της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας. «Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, μία από τις μεγάλες ευθύνες μας είναι και να μην επιτρέπουμε σε σκιές του παρελθόντος να… μαυρίζουν το μέλλον. Ο αγώνας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για καθαρή πολιτική, καθαρή οικονομία, καθαρά μήντια, καθαρή κοινωνία, θα συνεχιστεί ακάθεκτος» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΔΩΡΕΕΣ"ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ

https://youtu.be/F0eS2xXuDdk

Σχετικές ειδήσεις