ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος από τις δηλώσεις Μπαλτά περί «τιμητικής εικόνας» στην Ειδομένη

Σάλος από τις δηλώσεις Μπαλτά περί «τιμητικής εικόνας» στην Ειδομένη

Την ώρα που η κατάσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα παραμένει απελπιστική, κορυφαίοι υπουργοί δηλώνουν υπερήφανοι για την κατάσταση στην Ειδομένη και τη διαχείριση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΤΑ... ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Είναι τουλάχιστον προκλητικό και λυπηρό, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια ειρήνη, στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν στόχο το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε μάλιστα σήμερα ότι «η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για τη χώρα μας, όσο και ας φαίνεται ίσως περίεργο...».

Καλά διαβάσατε. Η εικόνα με τα μικρά παιδιά στο κρύο και τις λάσπες χαρακτηρίστηκε από κορυφαίο υπουργό ως «τιμητική» για την Ελλάδα!

Η δήλωση του κ. Μπαλτά προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ενώ ο ίδιος έσπευσε στη συνέχεια να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡ. ΜΠΑΛΤΑ

Πυρά από τα κόμματα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά που έκανε ο Αριστείδης Μπαλτάς για την Ειδομένη.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Θα προτείνω στον υπουργό της αριστείας να επισκεφθεί την Ειδομένη για να αισθανθεί εθνικά υπερήφανος... ».

«Αν ο κ. Μπαλτάς θεωρεί τιμητική για την Ελλάδα την εικόνα της Ειδομένης τότε είναι ντροπή για την Ελλάδα να έχει υπουργό Πολιτισμού που κάνει τέτοια δήλωση», ανέφερε το Ποτάμι.

«Η εξωπραγματική δήλωση Μπαλτά δείχνει ότι η κυβέρνηση είτε δεν ξέρει είτε δεν θέλει να ξέρει τι της γίνεται», σχολίασε στα social media, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μπαλτάς θέλησε να διευκρινίσει τι εννοούσε και με σχετική ανακοίνωσή ανέφερε ότι: «Προσωπικά, είμαι συνηθισμένος στην απομόνωση φράσεων από δηλώσεις μου με στόχο την αλλοίωση του περιεχομένου τους. Δεν με εκπλήσσει. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εσκεμμένη αλλοίωση ‘παίζει' με το δράμα πονεμένων ανθρώπων στην Ειδομένη. Σε αυτό το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν ακαριαία μικροπολιτικά αντανακλαστικά από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί άλλης απάντησης, τον προτρέπω να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου, ελπίζοντας να συναισθανθεί την αστοχία του».

Σχετικές ειδήσεις