ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Ρούτε: Κρίσιμο να υπάρξει συμφωνία ως αύριο

Σύνοδος Κορυφής - Ρούτε: Κρίσιμο να υπάρξει συμφωνία ως αύριο

Επιτακτική είναι η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών ως αύριο, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου έχει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από την επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία ως αύριο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι μετά το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «δύσκολη», καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα. Γι’ αυτό, τόνισε ο Μ. Ρούτε, είναι κρίσιμο να υπάρξει συμφωνία ως αύριο.

Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου: Η συμφωνία με την Τουρκία δεν με έχει πείσει

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι έχει λάβει «κάποιες εγγυήσεις» σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της πιθανής συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης αλλά πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχει πειστεί.

«Για εμένα το επιχείρημα της νομιμότητας είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε κάτι και στις αμέσως προσεχείς εβδομάδας να μάθουμε ότι είναι παράνομο», επισήμανε ο Μπετέλ στις Βρυξέλλες προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Μου δόθηκαν κάποιες εγγυήσεις αλλά δεν έχω ακόμη πειστεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Σχετικές ειδήσεις