ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Η Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα των Αχαιών

Νικολόπουλος: Η Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις  στα ερωτήματα των Αχαιών

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους συναρμοδίους Υπουργούς, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής

«Η Κυβέρνηση πρέπει να το διπλοσκεφτεί πριν μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες προς την Δυτική Ελλάδα, δεδομένου του φόβου που υπάρχει να ανοίξει ένας νέος «διάδρομος» «δυτικός», που θα αντικαταστήσει τον «βαλκανικό» . Ένας «δυτικός διάδρομος» που με την ενεργοποίηση κυκλωμάτων θα προσπαθεί να μεταφέρει τους αλλοδαπούς μέσω της Ιταλίας προς την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό η εξαίρεση κάποιων περιοχών της χώρας πρέπει να είναι δεδομένη.

Η Αχαΐα και ειδικότερα η Πάτρα, το μεταναστευτικό - προσφυγικό το έζησε στο «πετσί της» για πολλά χρόνια. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε -ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα- με την ψήφο μας να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος, κατά τις οποίες τα πλήθη των μεταναστών κατέκλυζαν άναρχα την περιοχή και «πολιορκούσαν» το λιμάνι της Πάτρας .

Εκφράζουμε την βάσιμη ανησυχία μας, πως σε μερικούς μήνες, κάτω από την ψευδαίσθηση μιας υποτιθέμενης ευρωτουρκο-συμφωνίας επαναπροώθησης των λαθρο-εισβολέων, που στην ουσία επιδιώκει την χαλάρωση των ανακλαστικών, του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στην «ισλαμ»-οποίηση και «σαλαμ»-οποίηση της πατρίδας που επιχειρείται, το «καζάνι θα ξεχειλίσει» και τότε θα είναι αργά.

Πριν χρειαστεί να αναβιώσουν οργανώσεις, όπως «Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ», πρέπει να εξηγήσουμε στην Κυβέρνηση πως χρειάζεται μεγάλη περίσκεψη η δημιουργία χώρων υποδοχής στην Πάτρα.

Για αυτό πρωταρχικά μπαίνει το ζήτημα ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού. Πριν υποδείξουμε χώρους πρέπει από την κυβέρνηση να διευκρινιστούν και να απαντηθούν πολλά ερωτηματικά που συνοδεύουν το ενδεχόμενο μεταφοράς αλλοδαπών στην περιοχή μας.

Όπως, για παράδειγμα:

-Τι θα γίνει με την σίτιση και την καθαριότητα των χώρων αυτών.

-Εάν θα πρόκειται για κέντρα ανοικτού ή κλειστού τύπου,.

-Πως θα διασφαλίζεται το χρονικό διάστημα φιλοξενίας.

-Και το γεγονός της πιστοποίησης των φιλοξενουμένων

Μέχρι σήμερα οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτηματικά δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει χώρους σε όλη την χώρα.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεν λέει ένα «ΟΧΙ» εύκολο, αφού μιλάμε για όλους εκείνους που θαλασσοπνίγονται σε μία απελπισμένη προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο. Για όλους τους απεγνωσμένους και τους αδικημένους.

Επιμένουμε όμως πριν μας ζητήσουν προτάσεις καλό πρέπει να συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, από όλους και πριν από όλους από την Κυβέρνηση.

Πρέπει οι χώροι φιλοξενίας να διαμορφωθούν μακριά από το λιμάνι, με όλους όμως τους απαραίτητους «κανόνες ανθρώπινης διαβίωσης». Δεν πρέπει η Πάτρα να γίνει Ειδομένη ούτε και να ζήσουμε εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν»

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με την περισσή ευαισθησία και τα Χριστιανικά φιλάνθρωπα αισθήματα μας, αποδείξαμε πως ακόμα και σε αυτή την μνημονιακή τραγωδία, σταθήκαμε δίπλα στους πονεμένους και κατατρεγμένους.

Όμως δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν την Ελλάδα μας, από χώρα σε χώρο «αποθήκευσης» μεταναστών.