ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς κατά δημοσιογράφων για Μουζάλα: Ντροπιάζουν την έννοια της επικοινωνίας

Μπαλτάς κατά δημοσιογράφων για Μουζάλα: Ντροπιάζουν την έννοια της επικοινωνίας

Ακόμη έναν σύμμαχο φαίνεται πως αποκτά ο Γιάννης Μουζάλας, αυτή τη φορά στο πρόσωπο του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος μέσω συνέντευξής του επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον των δημοσιογράφων για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, επειδή αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

«Κάποιοι δημοσιογράφοι ντροπιάζουν την έννοια της επικοινωνίας», αναφέρει στη συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο Αρ. Μπαλτάς.

Αναφερόμενος δε στη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος για την Ειδομένη («η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα» είχε πει) λέει ότι ήταν μια συνειδητή δήλωση, η οποία όμως δεν αναπαρήχθη αυτούσια, ενώ για τη δήλωση του Γ. Μουζάλα, εκτιμά ότι ήταν εν τη ρύμη του λόγου και πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί.

«Η κρίση της Ευρώπης είναι υπαρξιακή. Είναι διαιρεμένη σε επίπεδο αξιών και πολιτικών που συναρτώνται μ' αυτές τις αξίες. Οι πιέσεις πάνω της, έμμεσα και άμεσα, είναι πάρα πολύ μεγάλες», αναφέρει ο Αριστείδης Μπαλτάς αναφερόμενος στο προσφυγικό και εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, κρατώντας σταθερές τις αξίες της σε σχέση με το προσφυγικό.

«Η Ελλάδα αποτελεί σημείο σταθερότητας στην Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να σταθεί σωστά» και στο προσφυγικό και στο οικονομικό θέμα.

Εξάλλου, σχετικά με τις αρμοδιότητές του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Μπαλτάς αναφέρει ότι καθήκον του είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των θεσμών που είναι υπό την εποπτεία του.

Πιο συγκεκριμένα, για το Εθνικό Θέατρο αναφέρει ότι δεν έχει καταλήξει εάν θα ανανεώσει τη θητεία του Στάθη Λιβαθινού, ωστόσο επισημαίνει την αδυναμία λειτουργίας του Θεάτρου υπό την παρούσα κατάσταση. «Η ιδέα μας είναι σε ένα τέτοιο ΔΣ να μην τοποθετούνται κατ' εξοχήν καλλιτέχνες», προσθέτει ο υπουργός σχετικά με τις διοικήσεις των φορέων και συμπληρώνει ότι θα πρέπει «να είναι άνθρωποι που αγαπούν τον αντίστοιχο χώρο, αλλά να έχουν επαγγελματικές και άλλες ιδιότητες όχι άμεσα εμπλεκόμενες στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του αντίστοιχου φορέα».

Για το Μέγαρο Μουσικής, προαναγγέλλει μια σύνθεση στη διεύθυνση, και ένα πρόγραμμα πιο πλουραλιστικό σε σχέση με τις Τέχνες, κρατώντας παράλληλα κεντρικά την έννοια της μουσικής.

Για τις εργασίες στην Εθνική Πινακοθήκη, ο κ. Μπαλτάς κάνει λόγο για «παλιές αμαρτίες». «Υπάρχει πρόβλημα μελέτης, επίβλεψης, παρακολούθησης της μελέτης και τι κάνουμε με μια λάθος μελέτη, τι μέτρα παίρνουμε. Είναι πράγματα που πηγαίνουν αρκετά πίσω στον χρόνο. Τώρα είμαστε επικεντρωμένοι στο νέο ΕΣΠΑ», αναφέρει ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Μπαλτάς αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξει «κάτι θεσμικό για το βιβλίο, τύπου ΕΚΕΒΙ», αλλά και στην πρόθεσή του να επανεξεταστεί η ενιαία τιμή βιβλίου.

Σχετικές ειδήσεις