ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος «αδειάζει» Τόσκα και Βίτσα: Ο ελληνικό στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι catering

Καμμένος «αδειάζει» Τόσκα και Βίτσα: Ο ελληνικό στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι catering

Σαφείς αποστάσεις, από τις δηλώσεις που έκαναν τόσο ο συντονιστής της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ότι ο ελληνικός στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων μετά και την αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ειδομένη, έλαβε σήμερα, Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Ο ελληνικός στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι catering», δήλωσε φανερά ενοχλημένος ο Π. Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εμπλοκή του στρατού στην περιοχή της Ειδομένης.

Όπως ανέφερε, «ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει τη λειτουργία τους». Ο στρατός, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ανέλαβε την τροφοδοσία, μέσω εταιρειών, σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, κάτι που δεν είναι η Ειδομένη.

Για το θέμα της τρομοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι είναι τεράστιο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους, εκτίμησε ότι υπάρχει διείσδυση τρομοκρατών και στα Βαλκάνια, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι πρόσφυγες είναι θύματά τους. «Οι Σύροι πρόσφυγες είναι θύματα των τζιχαντιστών και δεν πρέπει να συνδέουμε τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία», τόνισε ο Π. Καμμένος, κάτι που χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνο».

Επισήμανε ότι «πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα για όποιον εισέρχεται στην Ευρώπη», ανέφερε ότι «το ευρωπαϊκό σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ανίκανο να ταυτοποιήσει τον οποιονδήποτε» και κατέληξε: «Θα επιμείνουμε για τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών».

Ο ίδιος, εξάλλου, επανέλαβε τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί, επειδή χαρακτήρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα. Είναι ξεκάθαρο. Έχουμε άρει την εμπιστοσύνη μας στον κ. Μουζάλα. Όχι ως πρόσωπο. Εγώ τον εκτιμώ για τη δουλειά που έχει κάνει. Από εκεί και πέρα η δήλωση που έκανε είναι πολύ βαριά», είπε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις