ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράπονα Τσίπρα σε ΝΑΤΟ: Η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία για τους πρόσφυγες

Παράπονα Τσίπρα σε ΝΑΤΟ:  Η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία για τους πρόσφυγες

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αργά το βράδυ χθες, Τρίτη (23/03/2016) τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε παράπονα στον κ. Στόλτενμπεργκ για τη γενικότερη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μετέφερε στο κ. Στόλτενμπεργκ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Κατά πληροφορίες πάντα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ ανταπάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι όποιες αδυναμίες οφείλονται στο γεγονός ότι η δραστηριότητα της Συμμαχίας στο Αιγαίο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και του ζήτησε «υπομονή και κατανόηση».

Σχετικές ειδήσεις