ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks – Ποτάμι: Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή;

Αποκαλύψεις Wikileaks – Ποτάμι: Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή;

Σε ανακοίνωση Τύπου ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ εκτιμά πως πρέπει να αξιοποιήσουμε τις αντιθέσεις των δανειστών προς όφελος της χώρας. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλούν οι διαρροές. Ποιοι παρακολουθούσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή;

Επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ πως αυτό που γίνεται άμεσα αντιληπτό, είναι ότι η πολυδιαφημισμένη «σκληρή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους πιστωτές, δεν υφίσταται. Οι διάλογοι μαρτυρούν ότι η σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης με το ΔΝΤ να κρατά μια σκληρή διαπραγματευτική γραμμή.

Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει να μην καταλήξει σε μία κατάσταση «χάνω-χάνω» (lose-lose) αλλά να εκμεταλλευθεί τις έντονες αντιθέσεις που εμφανίζονται προς όφελος της χώρας. Να επιμείνει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων χωρίς πρόσθετα νέα σκληρά μέτρα που δεν τα αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία. Παράλληλα να εξασφαλίσει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ AΝΕΛ πρέπει να βασιστεί στις κατάλληλες συμμαχίες αλλά αυτό προϋποθέτει σχέδιο, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ AΝΕΛ πρέπει επιτέλους να τρέξουν και να μην κωλυσιεργούν. Ο χρόνος για άλλη μια φορά δε μετράει υπέρ της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις