ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Τα 62 «θα» του Τσίπρα κι η «βόμβα» των θερινών εκλογών

Αποκαλύψεις Wikileaks: Τα 62 «θα» του Τσίπρα κι η «βόμβα» των θερινών εκλογών

Το Plan B της κυβέρνησης, το Brexit και στο... βάθος οι κάλπες ως μέθοδος εκφοβισμού – Ακυβέρνητο καράβι η χώρα μέχρι το καλοκαίρι και... βλέπουμε.

Παρακολουθώντας με προσοχή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του κόμματός του, το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα είναι το ακόλουθο:

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να πείσει το κομματικό του ακροατήριο, ότι όλα είναι υπό έλεγχο χρησιμοποιώντας 62 φορές το δυνητικό μόριο «θα».

Ξεπέρασε και τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

«H αξιολόγηση ΘΑ κλείσει, ΘΑ κλείσει θετικά, η διαπλοκή ΘΑ ελεγχθεί, τη συμφωνία ΘΑ την τηρήσουμε κατά γράμμα, η οικονομία ΘΑ ανακάμψει, ΘΑ υπάρξει κοινωνικό μέρισμα και δικαιοσύνη, ΘΑ βγούμε από τα μνημόνια...».

62 «θα», 62 φορές προβλέψιμος...

Η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ θυμίζει ξεκάθαρα τις εξελίξεις του καλοκαιριού του 2015.

Στο Newsbomb.gr, εδώ και αρκετούς μήνες, είχαμε επισημάνει με σχετικά ρεπορτάζ ότι ο κ. Τσίπρας θα ξαναπαίξει το χαρτί του αντιμνημονιακού (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και τούτο διότι στην πραγματικότητα τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τις επιτροπείες.

Κινούνται αμιγώς συγκυριακά πάνω στην αποτυχημένη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αναζητώντας συγκυριακές συμμαχίες για να μην εφαρμόσουν κάποιο εθνικό σχέδιο δράσης.

Αυτή τη φορά, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να «δέσει» το ελληνικό πρόβλημα στην ουρά του... Βρετανικού άρματος και του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Για όσους δεν κατάλαβαν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ο κ. Τσίπρας εφευρίσκει εχθρούς και κόντρες καθυστερώντας την αξιολόγηση, προκειμένου το ελληνικό πρόγραμμα να εξεταστεί συνολικά μαζί με το θέμα της Βρετανίας, στις αρχές του καλοκαιριού.

Πολλοί θα μπορούσαν να ισχυριστούν πώς αυτό είναι μια στρατηγική που μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Το κακό είναι ότι το ίδιο πίστευαν αρκετοί την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015, όταν ο κ. Τσίπρας αρνούταν πεισματικά να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 17 ώρες να υποστεί τον μεγαλύτερο ευτελισμό που υπέστη Έλληνας πρωθυπουργός στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία του τόπου.

Όχι μόνο κάθισε στο τραπέζι, αλλά κάθισε με «άδειες τσέπες» και σχεδόν παρακάλεσε να υπογράψει τρίτο μνημόνιο και να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ως γνωστόν στην πολιτική η ιστορία επαναλαμβάνεται και μάλιστα ως κακόγουστο αστείο.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν δεν του βγει το «παιχνίδι των καθυστερήσεων», ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να παραδώσει τα ηνία της χώρας.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να ξανακάτσει 17 ώρες για να υποστεί τον ίδιο εξευτελισμό.

Όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές, ενδέχεται να παίξει το χαρτί του εκφοβισμού μέσω πρόωρων εκλογών για να τρομάξει τους αποκαλούμενους θεσμούς.

Όμως ως γνωστόν όλα τα θαύματα διαρκούν το πολύ τρεις ημέρες και ο Τσίπρας σε 15 μήνες έχει ήδη «κάψει» αυτό το χαρτί τρεις φορές!

Οι εξελίξεις το καλοκαίρι θα είναι κάτι παραπάνω από ραγδαίες...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην χρειαστεί να ζήσουμε δραματικές καταστάσεις επειδή κάποιοι ζουν σε ένα φαντασιακό αφήγημα που έπλασαν οι ίδιοι.

Σχετικές ειδήσεις