ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφιάλτης: Κίνδυνος Grexit στις 20 Ιουλίου

Εφιάλτης: Κίνδυνος Grexit στις 20 Ιουλίου

Τα εφιαλτικά σενάρια επιστρέφουν και πάλι για την Ελλάδα, στη σκιά των αποκαλύψεων του Wikileaks και της συνάντησης Μέρκελ - Λαγκάρντ οι οποίες άδειασαν τον Αλέξη Τσίπρα και ξεκαθάρισαν ότι απαιτούνται να γίνουν ακόμα πολλά.

Εμπιστευτικό σημείωμα της Goldman Sachs επαναφέρει το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ – Τι θα γίνει αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση και δεν πληρωθεί η δόση στην ΕΚΤ

Ένα «ύποπτο» παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας εκτυλίσσεται για ακόμα μία φορά, με κορυφαίους τραπεζίτες να επαναφέρουν τα σενάρια περί εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs με νέο της σημείωμα – τα λεγόμενα notes των τραπεζών - φέρνει και πάλι στην επιφάνεια τα δραματικά σενάρια για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται η φράση Come back of Crexit, που σημαίνει «η επιστροφή του Grexit».

H επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως μεγαλώνουν οι εντάσεις ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη Γερμανία και την Ελλάδα, οι οποίες προβλέπεται πως το επόμενο διάστημα θα ενταθούν. «Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», λέει η Goldman Sachs και προσθέτει παράλληλα πως η αποπληρωμή των χρεών με νέα... χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Θέτει μάλιστα η τράπεζα ως καταλυτική ημερομηνία την 20η Ιουλίου οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει προς την ΕΚΤ δάνειο 2,2 δισ. ευρώ. Εάν μέχρι τότε η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει οι Έλληνες θα θυμηθούν ξανά τις στιγμές του καλοκαιριού του 2015.

Όπως εκτιμά μάλιστα στο σημείωμά της, οι πολιτικές εντάσεις αναμένεται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες δημιουργώντας καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έως τον Ιούλιο, γεγονός που θα συμπέσει χρονικά με το Brexit.

Σχετικές ειδήσεις