ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Αγγέλου (photos)

Το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Αγγέλου (photos)

Το «ύστατο χαίρε» είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Γιάννη Αγγέλου, τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο το πρωί, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Αγγέλου

Η κηδεία του τελέστηκε στις 14:30 από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, ενώ η ταφή του έγινε στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το «παρών» στη νεκρώσιμη ακολουθία έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και αρκετοί βουλευτές αλλά και ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Αγγέλου υπήρξε για πολλές δεκαετίες ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και επικεφαλής της ομάδας «εσωτερικού ελέγχου». Ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή, ήταν ο «ισορροπιστής» του Μαξίμου και, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώρισαν, δεν είχε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μοναδικός στόχος του ήταν να είναι χρήσιμος στον Κώστα Καραμανλή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1989, μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη, για να συνεργαστούν με τον πρώην πρωθυπουργό. Απέφευγε την κοινωνική ζωή και προτιμούσε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τα παιδιά και τη σύζυγό του.

Απλός σε όλες τις κοινωνικές του δραστηριότητες, πήγαινε αρκετά συχνά στη κατοικία του Καραμανλή στην Ραφήνα με το προσωπικό του αυτοκίνητο χωρίς να χρησιμοποιεί αστυνομική συνοδεία.

Ήταν έντιμος, ήταν δημοκράτης. Ένας νομικός που υπηρέτησε την πολιτική χωρίς προσωπικό όφελος.

Σχετικές ειδήσεις