ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ- Κικίλιας:«Για να πετύχουμε το στόχο μας απαιτείται η ανακατασκευή του κόμματος»

Συνέδριο ΝΔ- Κικίλιας:«Για να πετύχουμε το στόχο μας απαιτείται η ανακατασκευή του κόμματος»

Ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, εξέφρασε την ανάγκη να εκφραστεί μια συνολική πολιτική πρόταση υπό όρους ισοτιμίας που να ξεκινά από τη βάση.

Ολόκληρη η ομιλία του Β. Κικίλια

Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με όραμα να εκφράσει το όλον της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και το πέτυχε, μέχρι που η φθορά της εξουσίας και ο άκρατος λαϊκισμός της δεκαετίας του ’80 θάμπωσαν τη διαύγεια των αξιών της, επομένως και τον προορισμό της.

Παρ’ όλα αυτά, το κόμμα μας άντεξε. Είναι εδώ ζωντανό, όρθιο μπροστά στις προκλήσεις του αύριο, στις προσδοκίες των οπαδών μας, ενεργών και αποστασιοποιημένων, που μας υποχρεώνουν να βρούμε και να εφαρμόσουμε μια πλατφόρμα με όραμα και αρχές, ώστε να μας κάνουν ξανά μεγάλη και πλειοψηφούσα Παράταξη, αποδεκτή από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα, μετά την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματός μας, φτάσαμε σε αυτό το Συνέδριο με έκδηλη την ανάγκη να εκφραστεί μια συνολική πολιτική πρόταση υπό όρους ισοτιμίας που να ξεκινά από τη βάση, να περνά στα στελέχη, στην κοινοβουλευτική ομάδα και να εμπνέει την ηγεσία.
Και επειδή δε μιλάμε μόνο για τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία ως τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, πρέπει να εκφραστούν οι αξίες που διέπουν το δικό μας όραμα για μια δυναμική Ελλάδα του 21ο αιώνα.

Για να πετύχουμε το στόχο μας απαιτείται η ανακατασκευή του κόμματος σε φορέα που θα προτείνει το καινούριο. Που θα εμπνεύσει τους Έλληνες και θα τους πείσει ότι μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιό του επιτυχημένα, βγάζοντας τη χώρα από την πιο δύσκολη και σύνθετη οικονομική, πολιτική και αξιακή κρίση που έχει βιώσει στη σύγχρονη Ιστορία της.
Απαιτείται η χωρίς περιορισμούς, αστερίσκους και πισωγυρίσματα εφαρμογή του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, με το κράτος εγγυητή των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αυτή οφείλει να είναι η δική μας δημιουργική επανάσταση στα θέματα των οικονομικών πολιτικών και των ατομικών ελευθεριών, έναντι του απολυταρχισμού, του κρατισμού και του ολοκληρωτισμού, που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν επιβάλλει στη χώρα.

Ταυτόχρονα όμως, το πολιτικό και οραματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δε μπορεί να περιορίζεται και να εγκλωβίζεται στα οικονομικά μοντέλα της ελεύθερης αγοράς και μόνο. Αρκετά εκδικήθηκε η οικονομία την πολιτική!
Για να εκφράσουμε το σύνολο των οπαδών και των φίλων της, αλλά και για να προσελκύσει νέους υποστηρικτές, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική εθνική πρόταση, συμβατή με τις αρχές της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, αλλά μακριά από τον amoral διεθνισμό που δεν ταιριάζει στην Ιστορία, στους αγώνες του Έθνους και τις παραδόσεις της Πατρίδας μας.

Η πρόταση αυτή απαιτείται να στηριχθεί στους εξής άξονες:
 Σε μια αναγεννημένη εξωτερική πολιτική, με γνώμονα την ισχύ και το συμφέρον της χώρας,
 Στην ανάδειξη των ιδιαίτερων αξιακών χαρακτηριστικών μας και των πατριωτικών παρακαταθηκών που η Νέα Δημοκρατία κληροδότησε στη χώρα,
 Στην πρόταξη της Παιδείας ως το ανώτερο εργαλείο φωτός και γνώσης ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, η ιστορική γνώση, αλλά και η προετοιμασία των παιδιών μας για τις προκλήσεις του αύριο με μόνη βάση τον ελληνικό πολιτισμό.

Η μοίρα του ανθρώπου αλλάζει όταν πιστεύει, παλεύει και δεν τα παρατάει ποτέ.
Ο συνδυασμός του οικονομικού φιλελευθερισμού με το κράτος δικαίου και τις εθνικές μας επιδιώξεις, είναι ο πλούτος της Παράταξης μας έναντι των περιοριστικών οικονομικών πολιτικών και των λαϊκιστών πολιτικών αντιπάλων μας.

Φίλες και φίλοι,

Μια άλλη Ελλάδα ανοίγεται μπροστά μας.
Ταλαιπωρημένη από την οικονομική κρίση και από το πείραμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που την έχουν εξαντλήσει, αλλά αποφασισμένη κερδίσει τη μάχη, ώστε να ξαναβρούμε το σεβασμό των εταίρων μας και το δέος των εχθρών μας

Σχετικές ειδήσεις