ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Μακελάρης ο Κατρούγκαλος

Χριστοφιλοπούλου: Μακελάρης ο Κατρούγκαλος

Σφοδρή επίθεση από την εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι οι προωθούμενες διατάξεις θα καταστήσουν τον κ. Κατρούγκαλο ως «μακελάρη» των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εξηγώντας ότι «στα 3,6 δισ. ευρώ που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι έρχονται να προστεθούν τα μέτρα των 5,4 δισ. και ακόμα 3,6 δισ. προληπτικά μέτρα.

«Ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται μιας δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης, ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι τα κρατικά ταμεία και πάλι άδειασαν. Όσο διαπραγματεύεστε τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα για τη χώρα», τόνισε η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η περσινή διαδικασία στραγγίσματος κάθε αποθεματικού ξεκίνησε και φέτος με τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, του ΟΑΕΔ και των νοσοκομείων. Τα μαζεύετε γιατί δεν έχετε να πληρώσετε συντάξεις. Υπό την πίεση αυτή, ο πρωθυπουργός συναινεί σε ολοένα χειρότερες συμφωνίες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό» είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζοντας πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν αχρείαστο.

Σχετικές ειδήσεις