ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτέλα: Εκβιασμός να ζητάμε από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα

Πιτέλα: Εκβιασμός να ζητάμε από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα μέτρα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτόν τον εκβιασμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ζητώντας παράλληλα σύγκληση Συνόδου Κορυφής.

Αντιδρώντας στην καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο Τζιάνι Πιτέλα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην ιδέα για υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

Κάλεσε μάλιστα για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτόν τον εκβιασμό. Η διακύβευση είναι πολύ μεγάλη για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να αποφευχθεί η κρίση στην Ελλάδα, στην πορεία προς το δημοψήφισμα στην Βρετανία, ειδικά τώρα που εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015», υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Εάν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει μια λύση, παρά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την ερχόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους».

Σχετικές ειδήσεις