ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να αφήσει τους τακτικισμούς ο Τσίπρας - Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση

Θεοδωράκης: Να αφήσει τους τακτικισμούς ο Τσίπρας - Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για το Πάσχα, την κυβέρνηση να αφήσει τους τακτικισμούς και να πάρει αποφάσεις προς όφελος όλων κόντρα στα συμφέροντα και τις συντεχνίες.

Ο κ Θεοδωράκης επισκέφθηκε τους χώρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου όπου και παρέμεινε μέχρι το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε:

«Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζω ότι αυτό το μήνα, τον τελευταίο της άνοιξης, δε θα προστεθούν καινούρια προβλήματα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορούμε να φύγουμε μπροστά. Η Ελλάδα έχει τεράστια περιθώρια. Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τους τακτικισμούς, τα επικοινωνιακά κόλπα και ας πάρει αποφάσεις προς όφελος των πολλών, κόντρα στα συμφέροντα, κόντρα στις συντεχνίες, με τη σκέψη ότι αυτή η κοινωνία είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, επισημαίνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. «Κανείς Έλληνας δεν είναι ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή από την πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν θα προσφέρουν τίποτα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κλείσει η αξιολόγηση, να πάρουμε τα λεφτά που έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους και αμέσως μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν βέβαια αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να έρθει ο κ. Τσίπρας να μας το πει και θα βρούμε λύση. Αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μη συνεχίζεται η αβεβαιότητα, να μη συνεχιστεί η ανησυχία του κόσμου, να τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες όσον αφορά τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους εταίρους μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα», τόνισε ο κ Θεοδωράκης.

Στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Αγίου Νεκταρίου τον κ. Θεοδωράκη υποδέχθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο οποίος εξήρε το γεγονός ότι μια τέτοια μέρα που όλοι θέλουν να είναι με τις οικογένειες τους, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέλεξε να το περάσει παρέα με τα 20 κορίτσια της Στέγης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη καθώς και στον εφημέριο και πρόεδρο του ιδρύματος πατέρα Εμμανουήλ Δερμιτζάκη, τους ευχαρίστησε για τα όσα κάνουν στα χρόνια της κρίσης για την περιοχή, αλλά και για τη βοήθεια που προσφέρουν στα κορίτσια, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση όλων μας να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

«Να νιώσουν τα κορίτσια ότι είναι σε μια κοινωνία που τα φροντίζουν, τα αγαπούν και ετοιμάζουν τις συνθήκες για να έχουν μια κανονική ζωή, μια σωστή και ανοδική πορεία», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις