ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαπραγμάτευση: Οι «κόκκινες γραμμές» που έσβησαν νωρίς….

Διαπραγμάτευση: Οι «κόκκινες γραμμές» που έσβησαν νωρίς….

Η βελτίωση των καθημερινότητας των πολιτών και η σθεναρή διαπραγματευτική στάση απέναντι στους δανειστές για κομβικά ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια, απεδείχθησαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από την κυβέρνηση, μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την εκλογή της, ενώ τώρα αναζητά τρόπο για να φέρει στην κοινωνία ένα ακόμα πακέτο επαχθών μέτρων, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

ΤΑ...ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΔΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – «ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ» ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΠΑ

Οι κόκκινες γραμμές τις οποίες «ευαγγελίζονταν» τα στελέχη της κυβέρνησης εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα και αποτελεί άξιον απορίας, πόσο πιο σκληρές αποφάσεις θα λάμβανε μια κυβέρνηση χωρίς ….αριστερό προφίλ.

Οι «εκπτώσεις» της κυβέρνησης, η οποία και πάλι ετοιμάζεται να υπογράψει άλλη μια συμφωνία με τους δανειστές, που θα επιφέρει νέες απώλειες στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, άρχισαν από νωρίς με την υποδοχή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

Η πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης έγινε στο επίμαχο πεδίο των συντάξεων, όπου επίκειται και τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις αλλά και σοβαρή απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους νέους ασφαλισμένους. Επίσης, σημειώνεται ότι στην αρχή της διαπραγμάτευσης οι «διαρροές» επέμεναν ότι η Εθνική Σύνταξη δεν θα «πέσει» κάτω από τα 485 ευρώ και τελικά διαμορφώθηκε στα 384 ευρώ!

Το ίδιο συνέβη και με τα «κόκκινα δάνεια». Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», η εκχώρηση μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ante portas και μάλιστα ο κ. Σταθάκης έχει ομολογήσει ότι στο τραπέζι της συζήτησης έχει τεθεί η πώληση και ενήμερων δανείων.

Οι «εκπλήξεις» που επεφύλασσε η κυβέρνηση στους πολίτες ήταν επίσης η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τμηματικά στα νησιά αλλά και η επερχόμενη αύξηση κατά μία μονάδα του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ.

Ακόμα και το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» το οποίο είχε στόχο να ανακουφίσει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα αποσύρθηκε άρον άρον γιατί δεν είχαν ενημερωθεί οι δανειστές!

Σχετικές ειδήσεις