ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο δικό του πολιτικό… μικρόκοσμο ο Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος σταθερότητας και ανάκαμψης…

Στο δικό του πολιτικό… μικρόκοσμο ο Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος σταθερότητας και ανάκαμψης…

Εντονότατη κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο βήμα της Βουλής.

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη πρέπει να μελετηθεί γιατί περιέχει κρυφές αλήθειες, πολλά ψεύδη και ανακρίβειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για καταστροφολογία, προκειμένου «να κρύψει τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα» του κόμματός του, το οποίο χαρακτήρισε «διχασμένο» και «με κρίση ταυτότητας».

Παράλληλα, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «είναι δέσμιος μιας στρεβλής αντίληψης για τον αυτοματισμό των αγορών και υιοθετεί μια κρυφή νεοφιλελεύθερη ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων», και στη Νέα Δημοκρατία «αδυναμία σύλληψης της μεγάλης εικόνας και κατανόησης της δυναμικής των εξελίξεων».

«Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, «μίλησε σαν να μην υπάρχει Ευρώπη, ούτε παγκόσμια ρεύματα που συγκρούονται, αλλά όλα είναι θέμα ποιος είναι περισσότερο ψεύτης. Αυτό που ονομάζετε ψέματα ήταν στόχοι ενός πολιτικού κόμματος και τους στόχους μας δεσμευόμαστε να τους υλοποιήσουμε είτε γρήγορα, είτε αργότερα».

Καταλήγοντας, δε, χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «βασικό πόλο σταθερότητας και ανάκαμψης και βασική δύναμη μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης, ενώ τόνισε ότι είναι στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», δίνοντας τη μάχη προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων συμμαχιών, «ώστε και τη χώρα μας να ορθοποδήσουμε και την Ευρώπη να αλλάξουμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σχετικές ειδήσεις