ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Ανασχηματισμός ακόμα και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη: Ανασχηματισμός ακόμα και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Ρόλο «λαγού» για τον ανασχηματισμό φαίνεται πως παίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον Alpha άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω, σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, το κυβερνητικό σχήμα να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κυρία Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πρόσωπα, που δεν θα είναι του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο είναι και υγιές».

Ερωτηθείσα πόσο εφικτό είναι να γίνει διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε πως τυχόν ανασχηματισμός θα ήταν δύσκολος με κόμματα της αντιπολίτευσης. «Να δούμε αν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν» τόνισε.

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση, υποστήριξε πως «τα δύσκολα τελείωσαν», προβλέποντας πως το κλίμα θα αλλάξει από το δεύτερο εξάμηνο και μετά. Χαρακτήρισε, δε, «εξαιρετικά εύκολο να επιτευχθούν του χρόνου οι στόχοι, με δεδομένα τα φετινά αποτελέσματα».

«Με την πολιτική που ακολουθείται μπορούμε να πούμε ότι σε τρία χρόνια μπορούμε να βγούμε από τη δίνη των μνημονίων» συμπλήρωσε.