ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Τσίπρας

Ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Τσίπρας

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του κόμματος δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για «θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση στο θέμα του χρέους, σημειώνοντας πως το στοιχείο αυτό σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία αλλά και την ελληνική κοινωνία που υποφέρει εδώ και 6 χρόνια.

Όπως επεσήμανε «αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Αριστερά, «παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση» και τόνισε ότι «τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός είπε πως το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο. «Το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί» σημείωσε σύμφωνα με άτυπο σημείωμα της Κουμουνδούρου.

Σχετικές ειδήσεις