ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ε όχι κ. Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας!

Γεννηματά: Ε όχι κ. Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας!

Από το βήμα της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά άσκησε σήμερα, Σάββατο (14/05/2016) έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο τη ΝΔ για τη στάση της.

«Αυτοί οι δύο πόλοι αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Οι ομοιότητες στην στάση της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίες:

- και ο δύο τους χέρι - χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση

- λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

- μετά την ανάληψη των καθηκόντων και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή στην πραγματικότητα, με την διαφορά ότι στον κ. Τσίπρα χρειάστηκαν 6 μήνες και 17 ώρες παραπάνω δήθεν διαπραγμάτευσης.

Και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι - χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, λες και δεν υπήρξε ποτέ!!!», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τοποθέτησε σαφώς την υπο ανασυγκρότηση προοδευτική παράταξη ως τρίτο πολιτικό πόλο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, απευθύνοντας κάλεσμα - σάλπισμα Συμπαράταξης, όπως είπε, προς όλη τη προοδευτική κοινωνία.

«Ελάτε να τα πάρουμε όλα από την αρχή. Ελάτε να βγάλουμε την πολιτική συμμετοχή από το τέλμα της απαξίωσης. Ελάτε να ξανακάνουμε κεφαλαίο το Π της Πολιτικής. Να συνδυάσουμε τις διαχρονικές αξίες του προοδευτικού κινήματος, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη με τη δράση στα επιμέρους καθημερινά. ...Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, που αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους και δεν μπορούν να μένουν βουβοί μπροστά στην παρατεινόμενη ύφεση, τη διαρκή υποβάθμιση και την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Εδώ λοιπόν δεν είμαστε για να περισώσουμε ό,τι απέμεινε όπως θέλουν να εικάζουν αντίπαλοι και άσπονδοι φίλοι. Εδώ είμαστε για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, η οποία διαχρονικά έχει αποδειχθεί η μόνη δύναμη που ξέρει και μπορεί να κινεί τα πράγματα εμπρός».

Η κ. Γεννηματά προσδιόρισε ως στοίχημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες το μήνυμα πως «δεν είμαστε ως χώρα καταδικασμένη όπως δυστυχώς δείχνουν τα πράγματα σήμερα, αρκεί βέβαια να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Απευθύνθηκε στις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις λέγοντας ότι είναι ώρα να απελευθερωθούν από τα δεσμά του αυτομαστιγώματος και της αυτοενοχοποίησης, παραδεχόμενη ωστόσο ότι έγιναν πολλά και μεγάλα σφάλματα.

«Κινηθήκαμε με τόλμη μπροστά. Αποφασιστικά. Χωρίς όρους, προαπαιτούμενα και μικρομεγαλίστικους ηγεμονισμούς που έχουν ταλανίσει το χώρο μας. Και γι αυτό δήλωσα ξεκάθαρα πως το αληθινό διακύβευμα είναι η αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και όχι το ποιος θα είναι ο αρχηγός της. Οι ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες βάσης με όρους κοινωνίας, τα λύνουν εύκολα αυτά», είπε και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει δεν αποσκοπεί στην άθροιση μηχανισμών αλλά να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να βγει μπροστά ένα δημοκρατικό προοδευτικό κίνημα εθνικής αναγέννησης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι λείπει από τη χώρα το εθνικό σχέδιο που θα τη βγάλει ξανά στο φως και άσκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό.

Είπε συγκριμένα: «Ξέρεις κάτι, αφού με ψήφισες και τον Σεπτέμβριο μισή ντροπή δική μου μισή δική σου! Ε όχι κ. Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας!».

Κατέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μιλώντας για ντροπή για τα «ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα» που έχουν πάντα κακή κατάληξη, καθώς, όπως ανέφερε «άνοιξαν το δρόμο στην μόνιμη επιτροπεία της χώρας, με τον «κόφτη» που θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής οριζόντια σε προσυμφωνημένα «πεδία», μεταξύ των οποίων και οι μισθοί και οι συντάξεις που δήθεν διασφάλισε η «περήφανη» διαπραγμάτευση.

Δέσμευσαν την χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια, και τα οποία τίθενται άμεσα ως προαπαιτούμενα. Ο κ. Τσίπρας απλώς αλλάζει καπέλα ανάλογα με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράζει.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορέσει οποιαδήποτε καπέλο και να δώσει οποιαδήποτε υπόσχεση αρκεί να γαντζωθεί στην εξουσία. Η εξουσία είναι το μεγάλο ιστορικό πλυντήριο καθώς τα ξεπλένει όλα! Αυτό δεν είναι Αριστερά!».

Η κ. Γεννηματα επιτέθηκε σε όσους στέκονται ευνοϊκά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν κατανοεί όμως κανείς τους αριβίστες και τους καριερίστες που διαφώνησαν δήθεν με τα μνημόνια και ψηφίζουν σήμερα, με τα δυο τους χέρια τα μνημόνια Τσίπρα - Καμμένου. Και σαν να μην έφτανε αυτό σφυρίζουν αδιάφορα όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο που ανήκουν, τους λέει συνεχώς κατάμουτρα ότι αυτοί συγκαταλέγονται σε αυτούς που συμμετείχαν στην καταστροφή της χώρας!», τόνισε.

Για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι οι επιμέρους διαφοροποιήσεις που σκηνοθετεί επικοινωνιακά δεν μπορούν να επηρεάσουν τον κεντρικό ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ.

«O κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα ακούγονται όλο και πιο ίδιοι σε αυτά που λένε, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Ο κ. Τσίπρας βρήκε τη μαγική λύση: ΦΟΡΟΙ - ΦΟΡΟΙ - ΦΟΡΟΙ!».

Από την άλλη πλευρά ακούμε συνεχώς τον κ. Μητσοτάκη: «ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

«Η νύχτα μας, κράτησε πολύ. Οι πρώτες αχτίδες μιας νέας ανατολής για την παράταξη μας έχουν ήδη φανεί! Ένας νέος ήλιος ξημερώνει. Καλημέρα λοιπόν!!», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Σχετικές ειδήσεις