ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξοδο στις αγορές εντός του 2017 βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Έξοδο στις αγορές εντός του 2017 βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Αισιόδοξος για έξοδο από το μνημόνιο πριν από την προγραμματισμένη λήξη του εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2017.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News», ο πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά πως, «Θα επιστρέψουμε στις αγορές το 2017».

Ο ίδιος συμπληρώνει στη συνέχεια, «Ίσως θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2008».

Τέλος συμπληρώνει ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικός διόρθωσης, γνωστός ως «κόφτης», σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο κ. Τσίπρας κληθείς να εκτιμήσει πότε θα υπάρξει άρση των capital controls, απαντά: «Αυτό εξαρτάται από το κλίμα και την ψυχολογία στην αγορά και στους καταθέτες. Νομίζω ότι μετά τις 24 Μαΐου το κλίμα θα αλλάξει ριζικά και γρήγορα. Βήματα προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών έχουν, όμως, ήδη γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Ο διαχωρισμός παλαιού και νέου χρήματος είναι ένα από αυτά, καθώς το νέο χρήμα που θα κατατίθεται δεν θα υπάγεται στους περιορισμούς».

Σχετικές ειδήσεις