ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Τα μέτρα δεν θα δώσουν λύση»

Μητσοτάκης: «Τα μέτρα δεν θα δώσουν λύση»

«Αυτή η Κυβέρνηση, όσο και να παραμένει στην εξουσία, θα είναι μια Κυβέρνηση φθοράς. Θα είναι μια Κυβέρνηση, που θα επωμιστεί πολιτικά τη μεγάλη - προκλητική - στροφή που έκανε, αποποιούμενη όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θα επωμιστεί το κόστος ενός πακέτου άδικων μέτρων», ανέφερε μιλώντας στους προέδρους ΝΟΔΕ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι τα μέτρα δεν θα δώσουν τελικά λύση στο πρόβλημα της οικονομίας και είπε ότι το πακέτο των 5,4 δις ευρώ και των 3,6 δις ευρώ του προληπτικού "κόφτη", είναι το τίμημα της προσωπικής πολιτικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα αλλά και το κόστος θα καταβάλει η Ελληνική κοινωνία από αυτήν τη διαπραγμάτευση.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τελείως λανθασμένο μείγμα πολιτικής και τόνισε πως ζήτησε εκλογές με πολύ μεγάλη ευθύνη, αναγνωρίζοντας ότι κάθε εκλογική διαδικασία ενέχει κάποιο κόστος.

«Είπα, όμως, κάτι το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται κτήμα στη συνείδηση των πολιτών. Όποιο και αν είναι το κόστος των πρόωρων εκλογών, αυτό θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτής της ανίκανης Κυβέρνησης. Το αίτημα για πρόωρες εκλογές είναι επίκαιρο και θα παραμείνει επίκαιρο, γιατί αυτή η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον είπε ότι η ΝΔ πρέπει να έρθει στην εξουσία ως επικεφαλής μιας πλατιάς μεταρρυθμιστικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει έναν και μόνο σκοπό: «Να μην αποτελέσει άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των Μνημονιακών Κυβερνήσεων, αλλά να είναι η Κυβέρνηση η οποία οριστικά θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και το Μνημόνιο».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα υπάρχει μια κεντρική διαχωριστική γραμμή στην ελληνική πολιτική. Αυτή η διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ της μεγάλης μεταρρυθμιστικής δύναμης αλλαγής που εγγυάται μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη, που είναι η Νέα Δημοκρατία, και από την άλλη των δυνάμεων του λαϊκισμού, των δυνάμεων των εύκολων υποσχέσεων, των δυνάμεων αυτής της παράξενης ετερόκλητης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Απευθυνόμενος στους νέους Προέδρους των ΝΟΔΕ, επιπρόσθετα ανέφερε: «Η δικιά σας αποστολή ως κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής είναι πρωτίστως να διευκολύνεται να πετύχουμε αυτήν την πολιτική διεύρυνση, την οποία τόσο χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία κάθε μέρα που περνά κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ανοίγουμε τις πόρτες μας σε πολίτες οι οποίοι μας αντιμετώπιζαν, μέχρι στιγμής, με επιφυλακτικότητα. Τους καλούμε να συμμετέχουν, όχι μόνο στα κομματικά δρώμενα, αλλά και στην ίδια τη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων. Οραματίζομαι ένα κόμμα στο οποίο η πολιτική να διαμορφώνεται από κάτω προς τα πάνω, όπου οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών».

Και κατέληξε ως εξής: «Μέσα από το δικό σας ρόλο είναι σημαντικό το μήνυμά μας να φτάσει μέχρι τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Σας θέλουμε, λοιπόν, αρωγούς. Σας καλούμε σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε έναν εκλογικό αγώνα αποτελεσματικό και ουσιαστικό. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Και εγώ πιστεύω πιο σύντομα από ότι κάποιοι περιμένουν θα κληθούμε και πάλι εμείς να είμαστε η μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα στον ορθό δρόμο».

Σχετικές ειδήσεις