ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας

«Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας όταν επιμένει ότι "μετά από έξι και πλέον χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας, είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις" στο Eurogroup της Δευτέρας» τόνισε απόψε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη.

«Περίσσεψαν οι πανηγυρισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση του χρέους που συμφώνησε στο Eurogroup» είπε και χαρακτήρισε ψέμα τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν είναι ούτε μέτρα ούτε, πολύ περισσότερο, μνημόνιο.

Για τις αναφορές του πρωθυπουργού περί επιστροφής στην ανάπτυξη και ελάφρυνσης του χρέους επισήμανε ότι κανένας αντιλαϊκός νόμος δε θα καταργηθεί, αντίθετα θα ζητούνται από τον λαό νέες θυσίες. Σχετικά δε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τόνισε ότι ακόμη και αν ψηφίστηκε, η εργατική τάξη, ο λαός, δεν πρέπει να το νομιμοποιήσει αλλά να παλέψει για την οριστική κατάργησή του.

«Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει μαθήματα αριστεροσύνης και ριζοσπαστισμού, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας πρόσφατα στη Βουλή λέγοντας, απευθυνόμενος στο Κόμμα μας, πως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αριστερό και ριζοσπαστικό δεν είναι να φαντασιώνεσαι μια ιδεατή κοινωνία, που ξέρεις ότι όσο και να την παλεύεις, δεν είναι εύκολο να έρθει, αλλά να ματώνεις για να δημιουργήσεις -έστω σιγά -σιγά αλλά σταθερά- τις συνθήκες όπου θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν αλλαγές υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των πολλών» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε δε ότι ο σοσιαλισμός, το κοινωνικό σύστημα για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ δεν είναι φαντασίωση αλλά στόχος για κατάκτηση. «Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να υλοποιηθεί, να πάρει σάρκα και οστά στην Ελλάδα του σήμερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε, εξάλλου, και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Γιατί φωνάζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δεν ξέρουν ότι αυτά που θεσμοθετεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν αποφασίσει στην ΕΕ;».

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για τον εορτασμό των 100 χρόνων ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ που συμπληρώνονται το 2018 και έκλεισε την ομιλία του απαγγέλλοντας αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Ρίτσου. Ακολούθησε παρουσίαση του έργου των Γιάννη Ρίτσου και Μίκη Θεοδωράκη και μουσική εκδήλωση.

Σχετικές ειδήσεις