ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Μαξίμου – ΝΔ με αφορμή την επιστολή Τσίπρα για τον «ζωηρό» πρέσβη της Βενεζουέλας

Πόλεμος Μαξίμου – ΝΔ με αφορμή την επιστολή Τσίπρα για τον «ζωηρό» πρέσβη της Βενεζουέλας

Ερωτηματικά από την παρέμβαση Τσίπρα προκειμένου να μη λάβει διαστάσεις υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον πρέσβη της Βενεζουέλας, ανακύπτουν μετά από σχετική επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», υπήρξε επιστολή του Αλέξη Τσίπρα το Μάρτιο του 2013, ο οποίος τότε ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Νικολα Μαδούρο με την οποία ζητούσε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης με κατηγορούμενο τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράγκλιν Ραμόν Γκονσάλες.

Με βάση το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε υπόψη του τις καταγγελίες εργαζομένων στην πρεσβεία κατά του πρέσβη της Βενεζουέλας, αλλά επιθυμούσε να μην πάρει το ζήτημα διαστάσεις.

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», φέρεται ότι ανέφερε στην επιστολή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ μήνες γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας, μεταξύ των οποίων και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν συγκάλυψε την υπόθεση: «Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε. Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες; Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».
Απαντώντας, το Μαξίμου επιτέθηκε στη ΝΔ αναφέροντας: «Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο.

Πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα. Όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά».

Σχετικές ειδήσεις