ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη συνάντηση με Γκουρία: Η Ελλάδα χρειάζεται άλλη οικονομική πολιτική

Μητσοτάκης στη συνάντηση με Γκουρία: Η Ελλάδα χρειάζεται άλλη οικονομική πολιτική

Στην ανάγκη να αλλάξει το «μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, που έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας που ο ΟΟΣΑ έχει αναπτύξει με την Ελλάδα, καθώς και οι μελέτες που εκτελούνται σήμερα για λογαριασμό της χώρας.

«Οφείλω να επισημάνω» δήλωσε, «ότι με σχετική καθυστέρηση η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένα οργανισμός που έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία να βοηθήσει σε σειρά τομέων όπως η απελευθέρωση προϊόντων, οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η καταπολέμηση της διαφοράς» είπε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς τώρα φοβάμαι ότι ειδικά στους τομείς της προώθησης του ανταγωνισμού και της προώθησης των επενδύσεων η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν διαθέτει τη βούληση για να κάνει πράξη τις συστάσεις ενός οργανισμού, με την εμπειρία του ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών αλλά κυρίως στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα η οποία δεν πρόκειται να έχει ένα αισιόδοξο μέλλον όσο συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης

Επίσης εξέφρασε την διάθεση της ΝΔ να αξιοποιήσει τεχνογνωσία και συστάσεις του ΟΟΣΑ σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό.

Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου ποια είναι τα προγράμματα του ΟΟΣΑ που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε: «Ο ΟΟΣΑ δραστηριοποιείται σε τομείς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας: Συζητήσαμε εκτενώς τις προηγούμενες συστάσεις του Οργανισμού στα ζητήματα μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση όπου υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία».
Οι «Μεταρρυθμίσεις για όλους», το πως δηλαδή η ανάπτυξη δεν αφορά λίγους, αλλά πολλούς, είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο μελέτης του ΟΟΣΑ για το οποίο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ΝΔ.
«Η παράταξή μας βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος, κατά συνέπεια η ανταλλαγή απόψεων και η παροχή τεχνογνωσίας από έναν οργανισμό σαν τον ΟΟΣΑ είναι μια ευκαιρία που εμείς δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

«Ο κ. Μακρόν είναι ένας νέος πολιτικός, μεταρρυθμιστής, που αποδεικνύει στην πράξη ότι στην Ευρώπη σήμερα, η βασική διαχωριστική γραμμή δεν είναι τόσο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, όσο μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών. Αυτών που θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές και αυτών που θέλουν να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω στον κ. Μακρόν για το πρόγραμμα της ΝΔ και παρ’ ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Νομίζω ότι υπήρξε ένας κοινός τόπος στην ανάγκη να προωθούνται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν, ως τελικό αποτέλεσμα, την τόνωση της ανάπτυξης» κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις