ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση των ανθρωποκτόνων νομοσχεδίων: Φορολογούν ασύστολα χωρίς κανένα σχέδιο!

Η κυβέρνηση των ανθρωποκτόνων νομοσχεδίων: Φορολογούν ασύστολα χωρίς κανένα σχέδιο!

Τα περίσσεια χαμόγελα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες, Τρίτη (17/05/2016) από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά τα εγκαίνια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) δεν ήταν απ’ ό,τι φάνηκε ικανά να κρύψουν το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές άρχισε να πελαγοδρομεί εκ νέου, αλλά ούτε και το ότι υπάρχει περίπτωση να καμφθούν οι θέσεις για τα βάρβαρα μέτρα που απαιτούν από τη χώρα μας.

ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΟΦΤΗ»

Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου

Η πρώτη μεγάλη «σφαλιάρα» στα όσα μεγαλόστομα έλεγε περί ανάπτυξης και ξένων επενδύσεων ο κ. Τσίπρας ήρθε με την τελική απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αργά χθες το απόγευμα, βάσει της οποίας ο μηχανισμός της αυτόματης διόρθωσης των δαπανών, ο περιβόητος «κόφτης» θα κατατεθεί μεν στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, όχι ως αναπόσπαστο τμήμα του, αλλά θα ενσωματωθεί υπό τη μορφή τροπολογίας.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τις χαμηλές προσδοκίες εν όψει Eurogroup

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά ότι η διαπραγμάτευση παραμένει στον «αέρα», αφού το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών, για τις παραμέτρους εφαρμογής του «κόφτη» και την εν γένει λειτουργία του, παραμένει μεγάλο.

Το Κουαρτέτο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει στην πλήρη αυτοματοποίηση του «κόφτη», ζητώντας έμπρακτες εγγυήσεις από την Αθήνα ότι θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό χωρίς δυνατότητες παρέμβασης, ο οποίος θα περιλαμβάνει και τους «μεγάλους κώδικες» του Προϋπολογισμού, ήτοι τους λογαριασμούς εκείνους που αφορούν κονδύλια για μισθούς και συντάξεις, ώστε να περικόπτονται και αυτοί.

Σε λίγο θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε...

Την ίδια στιγμή, εάν προσπαθήσει κάποιος να κάνει έναν πρόχειρο υπολογισμό πόσους φόρους θα καλείται στο εξής να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, μάλλον θα αποφάσιζε να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα και μάλιστα δίχως δεύτερη σκέψη!

Μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τόσα νομοθετήματα που αφορούν σε ένα ευρύτατο φάσμα της οικονομίας και πλήττουν ένα εξίσου ευρύ τμήμα της κοινωνίας, που ειλικρινά ξεπερνάει ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία.

Η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της και αυτό η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου μοιάζει να το αγνοεί παντελώς. Και μπορεί κάποιοι να σχολιάζουν γλαφυρά ότι σε λίγο η κυβέρνηση θα επιβάλει φόρο ακόμη και στον αέρα που αναπνέουμε, εντούτοις αυτό το σενάριο, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μοιάζει πλέον και τόσο απίθανο.

Τα μέτρα που αξιώνουν οι δανειστές είναι δυσβάσταχτα. Και είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τη νοημοσύνη των ανθρώπων αυτής της χώρας να ακούνε έναν πρωθυπουργό να ευαγγελίζεται, με τόση ευκολία και με χαμόγελο ως τ’ αυτιά, ότι έρχονται ξένες επενδύσεις και καλύτερες ημέρες κι ότι η ανάπτυξη είναι στον… δρόμο!

Τρέμουν στην κυβέρνηση να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτών των μέτρων, όμως κομπάζουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα τις ψηφίσουν και μάλιστα δίχως απώλειες. Όλα θυσία στο βωμό των δανειστών και των επενδυτικών «κοράκων» που περιμένουν τη χώρα στη γωνία, γιατί όλοι θέλουν να φάνε από το πιάτο του πεινασμένου.

Η λέξη «αλληλεγγύη». απέναντι σε έναν λαό που επί έξι ολόκληρα χρόνια γίνεται πειραματόζωο στα χέρια ξένων εταίρων και ντόπιων κυβερνήσεων, θυμίζει πια κακόγουστο αστείο.

Μόνο που αυτή την κακογουστιά, κύριοι της κυβέρνησης των δήθεν διαπραγματευτών, την πληρώνουν αυτή τη στιγμή και θα την πληρώνουν για χρόνια ολόκληρα μπροστά οι Έλληνες πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις