ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορο-λαιμαργία σε απευθείας μετάδοση

Φορο-λαιμαργία σε απευθείας μετάδοση
Στην καθημερινή ηλεκτρονική παρακολούθηση των μεγαλύτερων εφοριών που συγκεντρώνουν το μεγάλο κομμάτι των φόρων προχωρεί η κυβέρνηση.

Τη μεσαιωνική μέθοδο που αξίωνε "φωτιά και τσεκούρι" επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου εις βάρος των φορολογουμένων.

Μετά το αυτόφωρο για όσους χρωστούν από πέντε χιλιάδες ευρώ και πάνω, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την καθημερινή ηλεκτρονική παρακολούθηση των μεγαλύτερων εφοριών, που συγκεντρώνουν το μεγάλο κομμάτι των φόρων.

Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλέγμα των μέτρων του οικονομικού επιτελείου περί μείωσης του ελλείμματος, που διεύρυνε η κυβερνητική πολιτική, τα σπασμένα της οποίας πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Το μέτρο θα αναλάβει να προωθήσει ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Παντελής Τζωρτζάκης.

Της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου προηγήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού κ. Παντελή Οικονόμου.

Πριν από το φθινόπωρο οι καταργήσεις

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επίσπευση των διαδικασιών για την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων του δημοσίου, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να τελειώσει με το «καυτό» αυτό ζήτημα μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, στους οποίους υπάγονται οι υπό κατάργηση και συγχώνευση φορείς.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως επιδίωξη είναι να μην γίνουν απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι, στους εν λόγω οργανισμούς απασχολούνται περισσότεροι από 7.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα», παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.