ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Απαιτείται νέο όραμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Τσίπρας: Απαιτείται νέο όραμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού άφησε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ομιλία του-παρέμβαση στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η ανθρωπιστική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από το συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

«Εμείς, στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: Την οικονομική και την προσφυγική» σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε στο κέντρο μιας γειτονιάς που αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά ζητήματα ασφάλειας».

Ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε θερμά τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση αυτής της διάσκεψης και την Τουρκία που τη φιλοξενεί, ανέφερε ότι αυτή η διάσκεψη είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία ο αριθμός των ανθρώπων που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας αυξάνεται καθημερινά.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη σημαντικότητα των συζητήσεων της Συνόδου, «προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις αντιδράσεις μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα, που να αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό το νέο όραμα δεν θα μπορέσουμε να το αναπτύξουμε χωρίς να δημιουργήσουμε ένα νέο όραμα για την ανθρωπότητα στο σύνολό της» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντικές προκλήσεις με πολύπλευρες ανθρωπιστικές συνέπειες, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σχετικές ειδήσεις